Category: Opinione

Ljupço Popovski: Qëllimi nuk është Artan Grubi, por Ali Ahmeti!

28/09/2022

Analisti Lupço Popovski përmes një kolumne të tij të fundit ka përshkruar ngjarjet e fundit në partinë më të madhe shqiptare Bashkimi Demokratik për Integrim. ... Read More

Aco Karbanov: Musa Xhaferi kërkon shans të dytë, kjo është e njejtë si vëllau Mijallkov të dëshiroj të kthehet në pushtet

28/09/2022

Aco Karbanov Po thuajse të gjithë të nënshkruarit në grup kanë qenë në pozicione kush në qeveri e kush në komuna, të njohur për elektorarin ... Read More

Kronika e zezë në korniza të manipulimit të çmimeve

22/09/2022

Hyrje Hamdi Nuhiju Lufta midis Federatës Ruse dhe Ukrainës ka ngritur çmimet në qiell, ka shkatërruar ekonomitë e qindra shteteve si dhe i ka destabilizuar ... Read More

Jokompetentët autentik!

20/09/2022

Shkruan: Lulzim Nasufi – Kryetari i Degës së Aleancës Për Shqiptarët – Dega Strugë Këto ditë ishim dëshmitarë edhe një herë të nënvlerësimit të intelegjencës ... Read More

A kemi ne shtet?

19/09/2022

Silvana Begaj Pyetje: Pse liderat e politikës shqiptarë nuk i ruajnë themelet e shtetit? Pse nxjerrin gjithmonë pretendimin se epoka e themelimit të shtetit fillon ... Read More

Yleja “këmbëhapur”…

16/09/2022

عٓسٓقٓ۠ حٰمٓ (Hâ Mîm, Ajn Sîn Kâf )  (Esh-Shûrâ, 1-2) “Xhamitë janë vetëm për të adhuruar Allahun, e mos adhuroni në to askënd tjetër me ... Read More

Shkaku i së keqes sonë

16/09/2022

FITIM ZEKTHI Gjithkujt i ndodh të vrasë mendjen se çfarë është në gjendje të bëjë njeriu, deri në ç’gremina “njerëzore” apo morale mund ta çojë ... Read More

Kim Mehmeti: Të heshturit që u japin kuptim vlerave njerëzore!

10/09/2022

Nga Kim Mehmeti Ne, ‘zhurmaxhinjtë’ që jemi vetëshpallur si përfaqësues të mendimit kritikë shqiptar, kemi bërë një mëkat të pafalshëm: shoqëritë tona i kemi shpërfaqur ... Read More

Populli i di! Kupton, flet, por nuk e dëgjon njëri!

09/09/2022

Silvana Begaj Që ta kesh armikun mik e pandehni mençuri, mjafton bërja pasanik, pasanik dhe "bej" i ri, dhe u bëtë pasanik, me pallate, me ... Read More

Masha: Partitë politike duhet të pastrohen nga mbetjet e Kumrovecit!

05/09/2022

Shkruan: Elita Masha Kam gjetur një thesar, kopje te librit te z. Bardhyl Mahmuti qe dikur UDB- ja dhe këlyshët e sistemit e kanë penguar ... Read More

E hershmja dhe e sotmja

31/08/2022

Qëndrimi i ministres Nagavci për të mos ndryshuar dekretin jep shenjë se kryeministri ka manipuluar me elektoratin muslimanë të Kosovës. Ky qëndrim mund të bëhet ... Read More

“Hyri në burg e veshur si djalë”- Historia e “panjohur” politikanes së parë shqiptare, themeluese e një partie politike

24/08/2022

Nga Teuta Toska* “Jam një studente shqiptare në Kolegjin e Kostandinopojës. Gjatë këtyre dy viteve të fundit atje kam dëgjuar shumë për bëmat e tua ... Read More