Category: Lifestyle

Burrat stresojnë gratë e tyre 10 herë më shumë se fëmijët

15/04/2021

Në një familje duhet të ketë një shkëmbim të drejtë të detyrave midis gruas dhe burrit, veçanërisht në lidhje me edukimin e fëmijëve dhe kujdesin ... Read More

11 fakte që mund të mos i keni ditur për Ramazanin

14/04/2021

Agjërimi është obligim fetar për çdo besimtar mysliman të moshës madhore të qëndrueshëm psiko-fizik mirëpo nuk është i domosdoshëm për personat e shtyrë në moshë ... Read More

Nëse jeni të infektuar me COVID-19, mos i hani këto ushqime!

14/04/2021

Mos i hani këto ushqime nëse jeni të infektuar me COVID-19. Ushqimet që duhet të konsumojë dikush që është i sëmurë me covid-19 tashmë i ... Read More

Çfarë duhet të hamë saktësishtë për syfyr?

13/04/2021

Syfyri (duke e konsideruar ate si mengjes, dhe duke ditur qe mengjesi eshte vakti me i rendesishem) duhet te jete i pasur me larmi vlerash ... Read More

Studimi i fundit: Covid-19 është në ajër, jo në sipërfaqe

13/04/2021

Muajt e parë të pandemisë i kaluam duke pastruar ushqime dhe çanta pazari. Kalimi i pecetave të lagura me alkool mbi doreza, telefonat celularë, tavolinat ... Read More

Këto gjëra nuk e prishin agjërimin tuaj

13/04/2021

Që nga dita e sotme myslimanët anë e mbanë botës kanë filluar muajin e shenjtë të Ramazanit. Përgjatë 30 ditëve besimtarët do të agjërojnë, që ... Read More

Këshilltarja për ushqim tregon se si të ushqeheni gjatë Ramazanit

13/04/2021

Si të ushqeheni gjatë Ramazanit, flet këshilltarja për ushqim. Leonora Gashi-Abdullahu, këshilltare për ushqim, ka dhënë këshillat për ushqyerje më të mirë në mënyrë që ... Read More

Ja pse disa njerëz janë më të lumtur falë pandemisë

12/04/2021

Për shumë prej nesh, mbërritja e vaksinës është një dritë në fund të tunelit pandemik. Pa vonesa dhe kritika logjistike, fushatat e imunizimit janë një ... Read More

2 veprat kryesore qe duhet ti besh ne muajin e Ramazanit

12/04/2021

Ez-Zuhriu, dijetari i madh në kohën e tabi’inëve, thoshte: “Ramazani është i karakterizuar nga leximi i Kuranit dhe bamirësia”. Këto dy vepra kanë qenë praktikë ... Read More

Verdhëza tek të porsalindurit; Çfarë duhet të dinë prindërit

12/04/2021

Disa foshnja hasin probleme për t’u përshtatur me botën e re. Fatmirësisht, pjesa më e madhe e problemeve me të cilat përballen, janë të vogla ... Read More

A është dhembja e shpinës simptomë e COVID-19

12/04/2021

Dhimbja e shpinës mund të jetë një simptomë e Covid-19. Koronavirusi SARS-CoV-2 është një patogjen i frymëmarrjes, por infeksioni që shkakton mund të prekë praktikisht ... Read More

A e dini sa njerëz në botë kanë emrin tuaj?

11/04/2021

A e dini? A ju ka interesuar ndonjëherë se sa njerëz në mbarë botën bartin emrin e juaj apo mbiemrin? Një çështje të tillë shkencëtarët ... Read More