Shaip Kamberi zyrtarisht deputet për herë të dytë

Shaip Kamberi zyrtarisht deputet për herë të dytë

Pas vendimit për përsëritjen e zgjedhjeve në qendrën 6 të vendvotimit në Bujanoc, kryetari i koalicionit të Shqiptarëve të Bashkuar, Shaip Kamberi, ka arritur votat e nevojshme që të bëhet deputet në Parlamentin e Serbisë.

Lajmin e ka konfirmuar për SHQIP.com, vetë Kamberi.

“Po, i kam votat e mjaftueshme për të qenë deputet në parlamentin e Serbisë”, tha ai.

Kamberi, në zgjedhjet e 3 prillit garoi në kuadër të Koalicionit të Shqiptarëve të Luginës.

Ai, kishte kërkuar ri-përsëritje të votimit, pasi sipas tij zgjedhjet janë karakterizuar me dalje të ulët të shqiptarëve, për shkak të “pasivizimit të adresave të shqiptarëve”.

Partitë shqiptare në Serbi në këto zgjedhje garuan me dy lista: Koalicioni i Shqiptarëve të Bashkuar dhe Alternativa Demokratike Shqiptare – me gjithsej 20 kandidatë. Këto dy lista kanë marrë afër 13 mijë vota.