Presidenti bullgar, Radev të hënën mbledh Këshillin për Siguri Kombëtare! Do të diskutohet për Maqedoninë dhe Shqipërinë

Presidenti bullgar, Radev të hënën mbledh Këshillin për Siguri Kombëtare! Do të diskutohet për Maqedoninë dhe Shqipërinë

Presidenti i Bullgarisë Rumen Radev për të hënën konvokoi mbledhje të Këshillit për Sigurinë Kombëtare, kumtojnë nga Presidenca bullgare.

Siç thuhet në njoftim, pritet të diskutohet në temën “Integrimi i Ballkanit Perëndimor në BE. Roli i Bullgarisë në zgjerimin e BE-së dhe në procesin e stabilizimit dhe asocimit: Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipëria”.

Kryeministri Kiril Petkov para Kuvendit Popullor të Bullgarisë sot deklaroi se qëndrimi i Bullgarisë për procesin negociues për Republikën e Maqedonisë së Veriut nuk ka ndryshuar, por do të përmirësohet me punën e pesë grupeve të punës për gjetje të zgjidhjes për çështjet siç janë infrastruktura, ekonomia, historia dhe kultura.