Sulmoi një zyrtarë të policisë në Çair, prokuroria kërkon paraburgim për të riun nga Shkupi

Sulmoi një zyrtarë të policisë në Çair, prokuroria kërkon paraburgim për të riun nga Shkupi

Prokuroria Themelore ka kërkuar nga Gjykata Themelore Penale shqiptimin e paraburgimit për një 28-vjeçar nga Shkupi i cili dyshohet se ka lënduar fizikisht dhe ka gjuajtur me armë zjarri në drejtim të një zyratri policorë, përcjell TV21. Prokuroria kërkon paraburgim pasi vlerëson se ekziston rreziku që i riu të arratiset ose të përsëris veprën.

“I dyshuari 28-vjeçar, më 23 maj, para një restoranti në rrugën Brigada maqedono-kosovare në Shkup, ka sulmuar dhe lënduar fizikisht një zyrtar policor – shef të Njësisë për Punë të Brendshme në Çair, i cili ka vepruar dhe ka kontrolluar shërbimet në terren në lidhje me fushatën “Festim i sigurt i maturës”. I dyshuari fillimisht e ka kërcënuar verbalisht policin, e më pas e ka sulmuar fizikisht duke e goditur me grusht në krah. I dyshuari ka nxjerrë edhe një armë zjarri – pistoletë “Sig Sauer” me kalibër 9 mm, me 10 fishekë në kornizë, të cilën e ka poseduar pa leje, e ka reprovuar dhe e ka drejtuar drejt të dëmtuarit. Njëri prej policëve i pranishëm në vendin e ngjarjes i ka shtyrë dorën, pas çka i dyshuari ka gjuajtur një proektil në ajër ndërsa menjëherë është kapur nga policët e pranishëm”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.