Urimi i Xhaferit me rastin e Festës Kombëtare të Vllehëve

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi ua uron 23 majin – Ditën Kombëtare të Vllehëve, të gjithë pjesëtarëve të komunitetit vlleh në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

“Në emër të kolegëve të mi deputetë në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emrin tim personal, më lejoni t’ju uroj 23 majin, Ditën Kombëtare të Vllehëve. Me këtë rast dëshirojë të shpreh respektin dhe mirënjohjen time për kontributin e konsiderueshëm që si komunitet, por edhe si individë e jepni në çdo sferë të jetës shoqërore dhe përparimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Këto janë kohë të pasigurta dhe të turbullta kur ne si vend, por edhe bota, përballemi me kërcënime globale për paqen dhe qetësinë, me prishjen e rendit botëror, por edhe me kërcënime serioze për shëndetin, ekonominë dhe mirëqenien e qytetarëve tanë”, thuhet në kartolinën e Xhaferit.

Është e rëndësishme të jesh pjesë e një përpjekjeje të përbashkët për të kapërcyer vështirësitë dhe për të gjetur zgjidhje të pranueshme për të gjithë.

“Të ketë një kuptim dhe respekt të plotë për diversitetin, gjuhën, kulturën, folklorin dhe traditën e çdo komuniteti individualisht, duke ndërtuar një shoqëri në të cilën ndërkulturalizmi do të jetë kuadri në të cilin do të promovohen, ushqehen dhe respektohen të gjitha karakteristikat identitare të komuniteteve në Republikën e Maqedonisë së Veriut, e cila është shtëpi e përbashkët për të gjithë. Vetëm në këtë mënyrë do të arrijmë qëllimet tona të përbashkëta dhe do të kemi një të ardhme të sigurt dhe të sigurt për brezat tanë të ardhshëm”, thuhet në kartelë.

Uroj që kjo dhe çdo ditë tjetër të jetë e mbushur me ndjenjën e kënaqësisë personale dhe kolektive nga statusi që keni dhe gëzoni si pjesë e pandashme e shtetit tonë të përbashkët, Republikës së Maqedonisë së Veriut. Edhe një herë ju përgëzoj dhe ju uroj pushime të këndshme, ka thënë Xhaferi në urimin me rastin e festës së vllehëve.