Të gjithë po e presin terminin për Gjermani

Të gjithë po e presin terminin për Gjermani

Muhamer Pajaziti

Maqedonia e Veriut është goditur rëndë nga kolera që e shkaktuan për vite me radhë politikanët e pa përgjegjshëm. Sot me kë ulesh e bisedon, është duke pritur termimin për Gjermani. E keqja është se nuk janë duke ikur vetëm të rinjtë, por po ikin të gjithë, ikja spo njeh moshë e as profesion.

Në shumë reparte të spitaleve, sidomos në qytete më vogla nuk gjenë as mjekë e punëtor tjerë shëndetësor, amfiteatrot e universiteteve po zbrasen, në shkolla të mesme e fillore, për çdo ditë zbrazet një bankë a një karrige, nuk gjen as kamarier e mjeshtër për ta rregulluar naj prishje në shtëpi.

Ky është realiteti në pika të shkurtëra, ndërsa duket se ka ardhur si pasoj e krimit dhe korruspionit të po politikanëve,si pasoj e humbjes së vlerave dhe meritokracisë, humbjes së besimi në gjyqësi dhe institucione tjera shtetërore.

Humbja e besimit edhe në partitë opozitare, nëse bjen Zaevi vjen Mickovi, çka ndryshon këtu. Në Këto rethana qytetarët nuk po shohin shpresë, janë ngopur me rrenat e politikës. S’di a do ta shpëtonte vendin një protektorat ndërkombetarë, i cili do niste vetingun në të gjitha institucionet e shtetit, e do ti prangoste hajdutët që rrënuan çdo shpresë se do bëhet mirë në kë vend.(INA)