Tag: janar

Kjo është arsyeja pse gratë ishin veshur me lelja në ceremoninë e inaugurimit të Biden si president?

21/01/2021

22:06 | 20 Janar 2021 Zëvendëspresidentja Kamala Harris, ish-Zonja e Parë Michelle Obama dhe ish-sekretarja e shtetit Hillary Clinton, kanë dërguar gjithnjë mesazhe simbolike përmes ... Read More

Kur lindën teoritë e para të komplotit?

20/01/2021

22:58 | 19 Janar 2021 Historia e konspiracioneve është e lashtë. Momenti kur e ashtuquajtura “teori e konspiracionit”, u bë një mjet i qartë dhe ... Read More

12 fakte që pak njerëz i dinë për gruan më të fuqishme në botë

17/01/2021

01:51 | 17 Janar 2021 Angela Merkel, e para kancelare femër e Gjermanisë, është gruaja më e fuqishme në botë. Ajo e mban këtë status ... Read More

Kjo është shtëpia më e bukur në botë, ja ku ndodhet

16/01/2021

18:19 | 15 Janar 2021 Një shtëpi e madhe e njohur vetëm si “The Manor”, është bërë shtëpia më e shtrenjtë në botë, për shkak ... Read More

A e dini sa paguhet një astronaut?

15/01/2021

18:08 | 14 Janar 2021 Një astronaut fiton mjaftueshëm, por jo aq sa mund ta imagjinoni. Astronautët civilë të NASA-s klasifikohen si nëpunës civilë GS-12 ... Read More

Simboli që zgjidhni do të zbulojë qëllimin tuaj të jetës

13/01/2021

14:08 | 12 Janar 2021 1.“Harmonia dhe ekuilibri” Doni të ekzagjeroni, qoftë me diçka të mirë apo të keqe. Ndonjëherë ju dini se si të ... Read More

‘Time’ për vaksinat me teknologjinë mARN: Armë për të luftuar pandeminë sot dhe kancerin në të ardhmen

12/01/2021

01:03 | 12 Janar 2021 Walter Isaacson, ish-redaktor i “Time”, autor librash mbi modifikimin gjenetik dhe një nga vullnetarët e parë të vaksinës së Pfizer, ... Read More

2020-ta është regjistruar si viti më i ngrohtë ndonjëherë

11/01/2021

09:09 | 10 Janar 2021 Viti 2020 ishte për 1.25 gradë më i ngrohtë se periudha paraindustriale në vitin 2016. Sidoqoftë në vitin 2016 u ... Read More

1.56 miliardë maska kanë përfunduar në oqeane

10/01/2021

23:42 | 9 Janar 2021 Gjatë vitit 2020, rreth 50 miliardë maska janë prodhuar me qëllim për mbrotje ndaj koronavirusit dhe vlerësohet se 1.56 miliardë ... Read More

Ky vend quhet “qendra e universit”, shikoni çfarë ndodh aty

09/01/2021

19:13 | 8 Janar 2021 Vendi që shihni në foto është një nga vendet më të veçanta në botë i cili ka mahnitur shumë njerëz, ... Read More

Dhjetë rreziqet kryesore që i kanosen botës në vitin 2021

08/01/2021

01:15 | 8 Janar 2021 2020-a nuk u quajt më kot “viti ferrit”. Pandemia, ngjarja katastrofike që parashikohet si një mundësi, por asnjëherë me saktësi ... Read More

Foto e rallë/ Lulzim Basha dhe bashkëshortja e tij në 2001 në Holandë

07/01/2021

Bashkëshortja e Lulzim Bashës ka postuar një foto në çift, e cila daton në janar të vitit 2001. Janar 2001 në Holandë: Para se të ... Read More