Pendarovski me rastin e 24 majit: Kemi një borxh dhe mirënjohje të veçantë për punën e tyre

Pendarovski me rastin e 24 majit: Kemi një borxh dhe mirënjohje të veçantë për punën e tyre

Dita kushtuar vëllezërve të Selanikut, të cilët jo vetëm hodhën themelet shpirtërore dhe shkrim-leximi te popujt sllavë, por edhe përuruan ide e vepra të mbushura me humanizëm e filantropi dhe që kanë admirues dhe ndjekës në mbarë botën, është për ne më shumë se një festë. Presidenti i shtetit Stevo Pendarovski, me rastin e shënimit të 24 majit, Ditës së arsimtarëve gjithësllavë, Shën Qirili dhe Metodi.

“Kemi një borxh dhe mirënjohje të veçantë për punën e tyre, që është themeli ynë shpirtëror e kulturor, por edhe botëkuptim dhe peng për të ardhmen. Shën Qirili dhe Metodi janë dhe duhet të mbesin udhërrëfyes për ne se si të ngulmojmë edhe si individë edhe si komb”, tha Pendarovski.

“Njëmbëdhjetë shekuj pas vdekjes së Shën Qirilit dhe Metodit, mbrojtësit e së vërtetës dhe mbrojtësit e palodhur të të dobëtve dhe të shtypurve, veprat dhe mendimet e tyre janë ende të gjalla, por, për fat të keq, janë të gjalla edhe dogmat kundër të cilave ata luftuan.

Ka ende nga ata që pretendojnë të drejtën për të pasur ekskluzivitet mbi të mirat e përbashkëta dhe të përbashkëta dhe përpiqen të nënshtrojnë dhe kushtëzojnë të tjerat.

Përparimi dhe mirëqenia janë të mundshme vetëm duke ndarë vlerat e përbashkëta, duke dhënë dhe duke ndihmuar, dhe jo me lakmi, egoizëm dhe dominim. Pikërisht kjo është vepra e Shën Qirilit dhe Metodit”, thuhet në letrën e shkruar nga kreu i shtetit me rastin e 24 majit, Ditës së Shën Qirili dhe Metodi.