Mariçiq tha se do të vazhdojnë takimet për propozimin francez

Mariçiq tha se do të vazhdojnë takimet për propozimin francez

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bojan Mariqiq, pas takimit të grupeve të punës për propozimin francez, tha se kanë propozuar konkluzione te cilat duhet ti miratojë Kuvendi, shkruan Alsat.

Ai tha se konkluzionet kanë të mbëjnë me detyrime ndaj qeverisë që nëse në cilindo moment të negociatave vendoset në pikëpyetje ose kërkohet të negociohet mbi gjuhën dhe identitetin, qeveria të tërhiqet nga ato negociata. Mariqiq tha po ashtu se do të vazhdojnë takimet por takimin e parë e cilësoi si kontruktiv dhe të nevojshëm./Alsat.mk