Iu shfaq kanceri në sy, këtë veprim e bëjmë të gjithë çdo natë

Iu shfaq kanceri në sy, këtë veprim e bëjmë të gjithë çdo natë

Iu shfaq kanceri në sy.

Sa shpesh vuani nga sytë e lodhur dhe të fryrë, për shkak të qëndrimit deri vonë zgjuar?

Normalisht, psikologjia e syve tanë është shumë e fortë dhe mund ta përballojë edhe stresin e presionin më të madh, por nëse i kaloni kufijtë, atëherë mund ta rrezikoni seriozisht shëndetin e tyre.

Një 40-vjeçar i cili u diagnostikua me kancer filloi të kishte sy të skuqur dhe mendoi se nuk është asgjë serioze, por më pas doktorët ia dëshmuan të kundërtën.

Siç e dini, syri i njeriut është i përbërë nga inde komplekse. Edhe nëse qëndroni zgjuar deri vonë natën, nganjëherë mund ta vëreni një skuqje në sy.

Imagjinojeni çfarë ndodh nëse jo vetëm qëndroni zgjuar deri vonë dhe i lodhni sytë vetëm duke i mbajtur hapur, por edhe i ekspozoni ndaj rrezatimit të ekranit të celularit çdo natë? Po, kjo është ajo çfarë i shkaktoi kancerin në sy këtij njeriu.

Sipas këtij njeriu, emri i të cilit nuk u bë i njohur, ai filloi të kishte probleme me sy dhe pavarësisht kësaj ai vazhdoi ta përdorte celularin deri vonë natën.

Një studim i fundit gjerman tregoi se përdorimi konstant i celularit gjatë natës në shtrat mund të shkaktojë tumorin në sy. Ajo çfarë duhet të dini është se celulari emeton dritë radioaktive nga ekrani i tij.

Kur e përdorni në errësirë, kjo dritë dëmton syrin. Studime të ndryshme kanë dëshmuar se drita blu që del nga ekranet e celularëve mund të dëmtojnë qelizat dhe retinën.