Anëtar bullgar i komisionit historik: Maqedonia nuk është shtet i pavarur, por degë totalitare e ish-Jugosllavisë

Anëtar bullgar i komisionit historik: Maqedonia nuk është shtet i pavarur, por degë totalitare e ish-Jugosllavisë

“Maqedonia nuk dëshiron të anëtarësohet në BE. Dhe po të donte, Serbia nuk do ta linte të ikte. Ata thjesht po përdorin veton tonë si alibi. “Sepse RMV nuk është shtet i pavarur, por degë totalitare e ish-Jugosllavisë”. Kështu deklaroi historiani bullgar Kiril Topalov në gazetën “Live Day” Nova News, transmeton InfoShqip.

Topalov është anëtar i Komisionit të Përbashkët Historik me Shkupin. Sipas tij, maqedonasit janë të sigurt se Evropa do ta detyrojë Bullgarinë t’i çlirojë.

“Nëse nuk hyn, do të thotë se ka një mur të fortë midis Bullgarisë dhe Evropës që funksionon për Rusinë.” Nëse e bën këtë, Rusia do të ketë kalin e saj më të fuqishëm të Trojës në BE, sepse RMV nuk është një shtet i pavarur. Ajo drejtohet nga Serbia. “Unë kam thënë shumë herë se kur flasim me Shkupin, ne në fakt po flasim me Beogradin,” tha ai.

Topalov theksoi se nuk ka përparim në negociatat me Shkupin dhe se nuk është faji i Bullgarisë./InfoShqip.com