Tag: zhvillimi

Personat me këtë grup gjaku kanë më pak gjasa të infektohen me koronavirus

30/03/2021

Të gjithë faktorët më të mëdhenj të rrezikut për t’u infektuar me Covid-19, si dhe zhvillimi i simptomave më të rënda, moshës dhe disa sëmundjeve ... Read More

Letra e 93 – vjeçares që po përplot këdo: “Kam frikë, jetoj vetëm dhe s’ kam asnjë pranë”

08/11/2020

16:45 | 7 Nëntor 2020 Zhvillimi i teknologjisë, dëshira për të kërkuar një mundësi më të mirë jetese dikund tjetër, por edhe ritmi frenetik i ... Read More

Kosova nuk i arriti rezultatet e pritura në basketboll gjatë 2019

02/01/2020

Një nga ngjarjet kryesore ishte zhvillimi i Kampionatit Evropian, Divizioni B për femra U20 në Prishtinë. Organizimi ishte në nivel të jashtëzakonshëm dhe për këtë ... Read More

Ngjarjet e vitit 2019 në basketbollin kosovar

01/01/2020

Një nga ngjarjet kryesore ishte zhvillimi i Kampionatit Evropian, Divizioni B për Femra U20 në Prishtinë. Organizimi ishte në nivel të jashtëzakonshëm dhe për këtë ... Read More

Shtatë ushqimet që duhet t’i konsumoni për ta parandaluar kancerin

14/10/2019

Shfaqja dhe zhvillimi I kancerit mund të ndikohet shumë nga mënyra e të ushqyerit. Ushqimi ka një ndikim të madh edhe në parandalimin e disa ... Read More

Konsumimi i jogurtit zvogëlon rrezikun nga kanceri i zorrëve

19/06/2019

Konsumimi i dy gotave jogurt në javë, mund të mbrojë meshkujt nga rritja dhe zhvillimi i kancerit të zorrëve, shkruan Dailymail, transmeton Gazeta Express.Sipas hulumtuesve ... Read More

MASHT-i ka realizuar 68 përqind të objektivave gjatë vitit 2018

22/03/2019

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), me mbështetje të GIZ-CDBE (Zhvillimi i Kapaciteteve në Arsimin Fillor), kanë publikuar raportin e vlerësimit të Planit Strategjik ... Read More

Qytetarët dhe institucionet në Kosovë të rrezikuara nga keqpërdorimi i sistemit të të dhënave

31/01/2019

Zhvillimi i hovshëm i epokës digjitale ka bërë që të transformojë jetën e njerëzimit dhe të shtojë numrin e përdoruesve të internetit, epokë e cila ... Read More

Në prioritetet e vitit 2019 mungojnë liberalizimi i vizave dhe INTERPOL-i

02/01/2019

Zhvillimi ekonomik, lufta kundër korrupsionit dhe përparimet në procesin integrues evropian, theksohen si prioritete të politikës së Kosovës për vitin 2019. Krahas këtyre prioriteteve, si ... Read More

Cilat do të jenë prioritetet e vitit 2019?

01/01/2019

Zhvillimi ekonomik, lufta kundër korrupsionit dhe përparimet në procesin integrues evropian, theksohen si prioritete të politikës së Kosovës për vitin 2019. Krahas këtyre prioriteteve, si ... Read More