Tag: Njeriut

Krijuese apo logjike? Cila anë e trurit tënd është më dominante?

05/12/2020

23:37 | 4 Dhjetor 2020 Truri i njeriut mund të ndahet në dy pjesë; anën e majtë dhe anën e djathtë. Secila gjysmë zakonisht shoqërohet ... Read More

Vaksina e kompanisë Moderna siguron imunitet për të paktën 3 muaj, ja çfarë thotë studimi

03/12/2020

Vaksina kundër COVID-19 e kompanisë Moderna, bën që sistemi imunitar i njeriut të prodhojë antitrupa të fuqishëm, që qëndrojnë për të paktën tre muaj, tregoi ... Read More

Djathi dhe narkotikët kanë të njëjtin efekt në tru ?!

17/11/2020

Një studim i ri ka treguar që djathi dhe dr.oga kanë të njëjtin efekt në trurin e njeriut. Shkencëtarët kanë vërtetuar që njeriu varet nga ... Read More

Para apo pas ngrënies, kur është koha e duhur për të pirë ujë

25/08/2020

Trupi i njeriut humbet ujë çdo moment, madje edhe nëpërmjet frymës. Rrjedhimisht, pirja e ujit është e një rëndësie madhore për hidratimin e organizmit. Trupi ... Read More

Forma e syve zbulon karakterin tuaj!

14/07/2020

Psikologët dësh.mojnë se shumë cilësi apo të meta të njeriut, mund të zbulohen nga forma e syve dhe nga mënyra sesi ne vështrojmë. Sy të ... Read More

Disa metoda që do të ju ndihmojnë t’i qetësoni nervat

29/06/2020

Sistemi nervor i njeriut mundëson komunikimin e organizmit me botën e jashtme. Ky sistem mban nën kontroll mekanizma të ndryshëm në organizëm siç janë: temperature ... Read More

Disa këshilla si ta shmangni djersitjen e tepërt

28/06/2020

Një nga funksionet primare të djersës është të ulë temperaturën e tru.pit. Në tru.pin e njeriut mund të numërohen nga 2 deri në 5 milion ... Read More

Kështu e eliminoni stresin

21/06/2020

Stresi ndikon shumë në disa organe të njeriut. Stresi përkeqëson cilësinë e jetës dhe nëse vazhdon gjatë, mund të nxisë sëmundje si hipertensioni, ulçera apo ... Read More

Shenjat e rëndësishme që nuk duhet ti injoroni

17/06/2020

Trupi i njeriut është një mekanizëm perfekt, ku ndodhin miliona procese. Ne shpesh injorojmë sinjalet duke dështuar të gjejmë arsyen pse ka ndodhur një çështje ... Read More

Truri më së miri fuknsionon në këtë kohë

17/06/2020

Studimi i kryer në Universitetin Adelaide, ka treguar se, aftësia e trurit të njeriut për të mësuar dhe mbajtur mend, varet shumë nga koha e ... Read More

A bëheni nervoz shpesh? Provoni disa metoda që ju ndihmojnë t’i qetësoni nervat

11/06/2020

Sistemi nervor i njeriut mundëson komunikimin e organizmit me botën e jashme. Ky sistem mban nën kontroll mekanizma të ndryshëm në organizëm siç janë: temperature ... Read More

Roli i hekurit në infeksionet e mykut, kujdesi që ju duhet

21/05/2020

Myku, në rrethana normale, konsiderohet si pjesë normale e florës bakteriale në organizmin e njeriut. Megjithatë, në rrethana të caktuara, ai mund t’i çelë rrugën ... Read More