Tag: ndotjes

Ndotja e ajrit ndikon te lindja e fëmijëve me kokë të vogël

18/04/2019

Gratë shtatzëna që janë të ekspozuar ndaj niveleve të rrezikshme të ndotjes së ajrit mund të lindin fëmijë me kokë të vogël, zbulon një shqyrtim ... Read More

Komuna e Gostivarit organizoi “Ditën pa makina”

11/02/2019

11 Shkurt 2019 / 18:37 Me qëllim të zvogëlimit të ndotjes së ajrit ambiental, Komuna e Gostivarit në bashkëpunim me Stacionin policor dhe organizatat joqeveritare, ... Read More

Shkupi vazhdon të mbetet qyteti më i ndotur në botë

28/01/2019

Të dhënat rreth ndotjes së ajrit në kryeqytet sërish janë alarmante. Shkupi mbrëmë sërish ka qenë vendi më i ndotur në botë. Indeksi i ndotjes ... Read More

Ndërpriten masat kundër ndotjes së ajrit

22/01/2019

22 Janar 2019 / 12:39 Qeveria ka ndërprerë masat dhe rekomandimet kundër ndotjes enorme të ajrit, kjo vjen pasi niveli i grimcave PM10 është normalizuar. ... Read More

Ndotja e ajrit, sfidë për Ministrinë e Ambientit Jetësorë

25/12/2018

25 Dhjetor 2018 / 15:22 Beteja kundër ndotjes së ajrit, mbrojtja e mjedisit jetësor dhe menaxhimi me deponitë e egra në vend do të jetë ... Read More

Qytetarët ngulfaten, ministri pret “shpëtim” nga era

24/12/2018

24 Dhjetor 2018 / 15:01 Niveli i ndotjes së ajrit në dy ditët e fundit është alarmante në të gjithë Maqedoninë. Grimcat e dëmshme PM10 ... Read More

Ndotja alarmante e ajrit, Ministria e Shëndetësisë: Të mos dilet pa nevojë

04/12/2018

4 Dhjetor 2018 / 19:12 Shifra enorme të ndotjes së ajrit në gjithë vendit. Mbrëmë Maqedonia, sipas Ëorlds Air Polution” është ranguar e katërta në ... Read More

Shtohet numri i pacientëve nga ajri i ndotur

25/11/2018

25 Nëntor 2018 / 16:29 Shkupi vazhdon të arrijë shifra alarmante të ndotjes së ajrit. Koncentrimi i grimcave PM10 është mbi nivelin e lejuar në ... Read More

Niveli i ndotjes, prinë Kumanova me 264 grimca PM 10

12/11/2018

12 Nëntor 2018 / 7:22 Niveli i ndotjes mbrëmë ka qenë në parametrat alarmues  në Maqedoni. Kumanova i ka prirë ndotjes, me 264 grimca pm10, ... Read More

Niveli i ndotjes së ajrit alarmues sonte në Maqedoni

11/11/2018

11 Nëntor 2018 / 20:09 Niveli i ndotjes është në parametrat alarmues sonte në Maqedoni. Kumanova duket se prin ndotjes, me 264 grimca pm10, ndërkohë ... Read More

Mbrëmë Shkupi qyteti i gjashtë më i ndotur në botë

02/11/2018

2 Nëntor 2018 / 10:28 Aplikacionet globale për ndjekjen e ndotjes së ajrit, mbrëmë e rradhitën Shkupin në vendin e gjashtë në listën e vendeve ... Read More

Shkup, pastrim i oxhaqeve për të parandaluar ndotjen

30/04/2018

30 April 2018 / 18:28 Në kuadër të masave për uljen e ndotjes së ajrit, Qyteti i Shkupit paralajmëroi do të trajnojë oxhakpastrues. Në këtë ... Read More