Tag: ajrit

Ndotja e ajrit a mund të ndikojë në shtatzëni?

02/12/2021

Shumë studime kanë zbuluar se ndotja e ajrit mund të jetë një nga kontribuesit e niveleve më të ulëta të fertilitetit tek gratë dhe burrat. ... Read More

Sa po i kushton Evropës ndotja e ajrit?

19/10/2021

11:24 | 18 Tetor 2021 Sa na kushton në aspektin ekonomik ndotja e ajrit, e shkaktuar nga aktivitetet e njeriut? Një studim i Agjencisë Evropiane ... Read More

Studim i ri global: Depresioni dhe vetëvrasja pasojë e ndotjes së ajrit

22/12/2019

Studimi i ri global tregon se ndotja e ajrit lidhet me depresionin dhe vrasjen.Njerëzit që jetojnë në një vend me ndotje të lartë të ajrit ... Read More

Ndotja e ajrit ndikon te truri, këto janë rreziqet tjera

18/12/2019

Ndotja e ajrit dhe ndotësit që gjenden në të mund të shkaktojnë ndryshime në tru, të cilat janë të ngjashme me Alzheimerin, por gjithashtu mund ... Read More

Këto janë shkaqet më të shpeshta përse gogësijmë!

05/05/2019

A keni menduar ndonjëherë përse gogësijmë? Gogësitja kryesisht është kthim i paqëllimshëm i ajrit nga lukthi në gojë, i shoqëruar me tingull të zëshëm Gogësitja ... Read More

Ndotja e ajrit ndikon te lindja e fëmijëve me kokë të vogël

18/04/2019

Gratë shtatzëna që janë të ekspozuar ndaj niveleve të rrezikshme të ndotjes së ajrit mund të lindin fëmijë me kokë të vogël, zbulon një shqyrtim ... Read More

Shi dhe vranët, ky është moti për sot

18/04/2019

Vendi ynë do të jetë nën ndikimin e masave të ajrit me presion të ngritur atmosferik. Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës njofton se në këto kushte ... Read More

Tuberkulozi i rrezikshëm: Një i sëmurë mund të infektojë 15 persona

04/04/2019

Bacilin e tuberkulozit njeriu mund ta marrë nëpërmjet ajrit të cilin i sëmuri e ka infektuar me kollë apo nëpërmjet pluhurit, nëse pikëzat kanë rënë ... Read More

Gjatë fundjavës mot me diell

23/03/2019

Gjatë vikendit vendi ynë do të vazhdojë të mbetet nën ndikimin e masave të ajrit me presion të lartë atmosferik. Në këto kushte do të ... Read More

Kosova ka dështuar të përmbush standardet e cilësisë së ajrit

15/03/2019

Shumë vende evropiane nuk po përmbushin standardet ndërkombëtare dhe evropiane për cilësinë e ajrit. Për më tepër, shumë qeveri kanë dështuar për të ndërmarrë veprime ... Read More

Komuna e Gostivarit organizoi “Ditën pa makina”

11/02/2019

11 Shkurt 2019 / 18:37 Me qëllim të zvogëlimit të ndotjes së ajrit ambiental, Komuna e Gostivarit në bashkëpunim me Stacionin policor dhe organizatat joqeveritare, ... Read More

Shkupi vazhdon të mbetet qyteti më i ndotur në botë

28/01/2019

Të dhënat rreth ndotjes së ajrit në kryeqytet sërish janë alarmante. Shkupi mbrëmë sërish ka qenë vendi më i ndotur në botë. Indeksi i ndotjes ... Read More