Rreth 85 mijë të vaksinuar në Maqedoni, ministrat do të imunizohen në dy javët e ardhshme

Rreth 85 mijë të vaksinuar në Maqedoni, ministrat do të imunizohen në dy javët e ardhshme

Problemet teknike kanë ngatërruar pikat e vaksinimit të qytetarëve. Përmes sistemit “Moj Termin” qytetarët kanë marrë orare të gabuara për imunizim, përkatësisht atyre iu janë caktuar termin në qytet tjetër edhe në rastet kur në qytetin e tyre ka pasur pikë vaksinimi. Ministri i Shëndetësisë tha se qytetarët të cilët janë shumë larg pikës së vaksinimit, mund të njëjtën ta marrin nëpër Shtëpitë e Shëndetit në qytetin ku jetojnë, por procesi do të shkojë më ngadalë deri në imunizim. Gjatë javës së ardhshme pritet të hapën pika vaksinimi edhe në Veles, Prilep dhe Strumicë.