Nuk mbrohen interesat kombëtare me politikan të kapur

Nuk mbrohen interesat kombëtare me politikan të kapur

Driton Sulejmani

Takimi Zaev dhe Mickovski prodhoi një veprim puro nacionalist maqedonas dhe antishqiptarë. Numri i madh i të regjistruarve shqiptar është realitet i ri i cili në të ardhmën do të ndryshonte dhe do të rrënonte pretendimet e politikanëve maqedonas në lidhje me pronësinë e shtetit.

Tentativa e tyre dhe veprimi konkret janë mesazh i qartë për shqiptarët: Ne jemi pronarët e shtetit kurse shqiptarët janë qytetarë të rendit të dytë të përkthyer në përqindje. Anulimi i regjistrimit nuk ka të bëjë aspak me pandeminë por është thjesht blerje kohe për ta skenuar manipulimin e rradhës për ti mbajtur shqiptarët në emërtimin kushtetues si 20%. Fatkeqësisht këtij veprimi ju bashkangjitën edhe deputetët shqiptarë pushtetar të cilët ju dhanë të drejtë politikanëve maqedonas në pretendimin e tyre mbi pronësinë shtetërore.

Nuk është se me këtë veprim të tyre jam i habitur. Nuk është hera e parë që maqedonasit arrijnë të realizojnë politikat e tyre nacionaliste me ndihmën e politikanëve shqiptarë. Ata e kanë gjetur formulën e artë dhe “partnerët” për ti realizuar këto politika.

Shqiptarët si komb autokton në këto troje duhet ta kuptojnë një punë që ka vite që po e flasim. NUK MBROHEN INTERESAT KOMBËTARE ME POLITIKAN TË KORRUPTUAR, INKRIMINUAR DHE TË KAPUR ME SKANDALE TË NDRYSHME.

Një gjë duhet të mbahet mend nga ky veprim politik: Në ditën kur u votua veprimi i turpshëm i anulimit të regjistrimit vetëm sepse u regjistruan një numër i madh i shqiptarëve, në njërën anë ishin koalicioni AAA&ASH duke mbrojtur interesat e shqiptare kurse në anën tjetër ishin VMRO-DPMNE, LSDM, LEVICA, BDI, BESA që votuan kundër interesit të shqiptarëve. Fotografi më e qartë se kjo nuk ka se si bëhet, e nuk ka dyshim se në zgjedhjet e ardhëshme shqiptarët do ta dijnë se kujt do ti japin legjitimitetin për ti përfaqësuar ato.