Mihajllovska: Nuk ka nevojë të lidhet pushteti ekzekutiv me zgjedhjet lokale

Mihajllovska: Nuk ka nevojë të lidhet pushteti ekzekutiv me zgjedhjet lokale

Në poizicionimin e demokracisë nuk ka nevojë të lidhet pushteti ekzekutiv me zgjedhjet lokale, pavarësisht nga rezultati, thotë komunikologia Magdalena Mihajllovska në emisionin “Magazina Ekonomike”. Sipas saj, deklarata e tillë e kryeministrit Zaev ka një qëllim, të mobilizojë sa më shumë anëtarë.

– Advertisements –


“Komunikimi është rezultat i shtrirjes strategjike të partive që e pamë në rrethin e parë dhe tani ai merr një fytyrë krejtësisht të re mes dy raundeve, për të hyrë në finish dhe për të shpëtuar këdo që mundet ose për të marrë sa më shumë vota. .” Deklaratat e tilla të kryeministrit Zaev kanë një qëllim, të mobilizojë sa më shumë anëtarësi, por edhe të tregojë prestigj publik në kuptimin që nëse e marrim Shkupin, shpëtohet ajo që kanë humbur dhe ishte projektuar që të fitohet brenda komunave tjera në këto zgjedhje lokale. Megjithatë, kjo deklaratë është tregues për mua edhe në një aspekt tjetër dhe komunikativ, por edhe nga aspekti demokratik. Pra, është drejtpërdrejt e kundërta me procesin e decentralizimit, që është baza e një procesi të zhvilluar demokratik. Në thelb, në strukturën, në shtrirjen strukturore të demokracisë, nuk ka nevojë të lidhet pushteti ekzekutiv, pavarësisht rezultatit të zgjedhjeve lokale.  “Përkundrazi, për qytetarët dhe cilësinë e ofertës dhe cilësinë e jetës në fund të ditës që është edhe synimi i zgjedhjeve lokale, është mirë që në zgjedhjet lokale dhe në ato qendrore të ketë opsione të ndryshme politike dhe duhet të tregojnë bashkëpunim në interes të qytetarëve”, tha Magdalena Mihajllovska, komunologe.