Ligji për ndërtimet pa leje sërish në procedure kuvendore

Ligji për ndërtimet pa leje sërish në procedure kuvendore

Pasi që presidenti, Stevo Pendarovski nuk e nënshkroi dekretin për shpalljen e Ligjit për konfirmim të statusit juridik të objekteve të ndërtuara pa leje, nga partitë që e votuan udhëzojnë në procedurë formale-juridike me të cilën ai sërish do të shkojë në procedure kuvendore. Ndërkohë vazhduan reagimet për miratimin e ligjit me vota edhe të deputetëve nga LSDM në pushtet dhe VMRO-DPMNE opozitare.

Presidenti Stevo Pendarovski e informoi kryetarin e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, se ka vendosur të mos e nënshkruaj Dekretin për shpalljen e Ligjit për konfirmimin e statusit ligjor të objekteve të ndërtuara pa leje, informojnë na kabineti presidenti. Teksti i Ligjit, sipas presidentit, është në kundërshtim me disa nga vlerat themelore të Kushtetutës, si dhe me dispozitat kushtetuese që dalin ose janë në lidhje me vlerat themelore të Kushtetutës. Shefi I shtetit konsideron se teksti I Ligjit nuk ka arsyetim shoqëror, përkatësisht nuk është në drejtim të mbrojtjes dhe promovimit të interesit publik, që, potencoi, është detyrë themelore e secilit institucion të pushtetit publik.