Drejtori i Aeroportit në Belgjikë fyen Kosovën

Drejtori i Aeroportit në Belgjikë fyen Kosovën

“Gare du Midi” është një nga stacionet më të mëdha të trenave në Bruksel, kryeqytetin Belgjikës.

Pos për këtë, ky stacion njihet edhe për papastërti e mungesë mirëmbajtje.

Duke përdorur reputacionin e keq publik të këtij stacioni, drejtori i aeroportit të Antëerp-it, Marcel Buelens, e ka krahasuar, këtë rival në fushën e transportit, me Kosovën.

Në komentet e tij ofenduese, Buelens tha se “Gare du Midi duket më shumë si Kosova sesa pjesë e kryeqytetit të Belgjikës”.

Ndaj këtyre krahasimeve reagoi diaspora shqiptare e Kosovës, e cila në një ankesë zyrtare, e vlerëson si “raciste dhe ksenofobike” gjuhën e përdorur nga drejtori i aeroporti, të cilit i kanë bërë thirrje të tërheqë komentet ofenduese dhe të kërkojë falje publike.