Bill Gates perqëndrohet në Hidropanele si e ardhmja e ujit

Bill Gates perqëndrohet në Hidropanele si e ardhmja e ujit

Burimi Hidropanelet globale krijojnë ujë të pijshëm nga ajri duke e transportuar në vendet ku ka mungesë të madhe.
Në vitin 2014, CEO i kompanisë, Cody Frisen , shpiku këto panele në Arizona.
“Ne përdorim energjinë diellore dhe ajrin për të prodhuar ujë të pijshëm kudo në botë”, Panelet hidroelektrike mbledhin avujt e ujit nga ajri, shpjegon Frisen.
Panelet hidroelektrike Source janë të disponueshme në 52 vende. Si India, ku 800,000 fshatra nuk kanë akses në ujë të pijshëm të pastër, kjo teknologji do të ishte një shpëtimtar, tha Ceo i kompanisë Cody Frisen.
Por së fundmi sipas informacioneve nga CNBC , kompania ka mbledhur 150 milionë dollarë nga investitorët, duke përfshirë Bill Gates Breakthrough Energy Ventures, BlackRock, Duke Energy dhe Lightsmith Group.