“27 Prilli”, Veljanovski: Nuk kam dhënë urdhër për hapjen e dyerve

Trajko Veljanovski pohon se u ka urdhëruar deputetëve që t’i hapin dyert e Kuvendit. Në dëshminë për 27 prillin e përgjakshëm, ish-kryeparlamentari mohoi lidhshmëri me ndërhyrjen e organizuar në Parlament. Veljanoski dëshmoi në favor të të akuzuarit Goran Gjoshevski – Levi, shef i sigurimit të tij personal. Pyetje për Veljanoskin kishin vetëm të akuzuarit të cilët janë në paraburgim.

Nikolla Mitrevski – Koljo

A keni dhënë urdhër më 27 prill që të hapen dyert dhe të krijohet kaos?

 Trajko Veljanovski, Ish kryetar i Kuvendit

Unë jam këtu si dëshmitar dhe jam nën betim. Ekziston vepër penale për dëshmi të rrejshme. E di se të akuzuarit mund të flasin të pavërteta që të mbrohen. Prandaj me përgjegjësi më të madhe pohoj se askujt nuk i kam thënë që të hapen dyert.

Pas avokatëve, Prokurorisë dhe të akuzuarit, pyetje Trajko Veljanoskit i parashtronte edhe gjykatësja Dobrilla Kacarska.

Kacarska:

 A ka pasur lidhje Gjoshevski me hyrjen në sallën e monitorimit nga ana e dy të punësuarve në MPB?

Veljanoski: 

Nuk kam njohuri.

 Kacarska:

 A keni pasur komunikim me Mitko Çavkovkin për ta mbrojtur Gjoshevskin në këtë pjesë?

 Veljanoski:

Jo.

 Kocarska:

Sigurt?

 Veljanoski:

Komunikova me Çavkovin vetëm në pjesën e procedurës disiplinore që udhëhiqej kundër Gjoshevskit, mbi dy baza, për mosveprim dhe për veprim të gabuar.

 Trajko Veljanoski refuzoi të prononcohet për mediat.

A ndiheni përgjegjës për incidentet në Kuvend?

 Veljanoski:

Thashë gjithçka që kisha.

Avokatja i Levit, Ruzhica Nikollovska vlerësoi se gjykatësja Kacarska e ka pyetur Veljanoskin në mënyrë të paligjshme.

Gjykata duhet të jetë vëzhgues i heshtur dhe nëse ekziston nevoja për të qartësuar disa çështje në atë rast të kërkojë sqarime.Në atë mënyrë, marrja në pyetje e dëshmitarit të sotme, Trajko Veljanoski, mendoj se është jashtë ligjit-deklaroi Ruzhica Nikolovska, avokat.

Javën e kaluar, i pandehuri Aleksandar Vasilevski-Ninxha dëshmoi se kryetari i atëhershëm i Kuvendit, Trajko Veljanoski, urdhrin për hapjen e dyerve parlamentare e ka marrë nga ish zëvendësministrja e drejtësisë, Biljana Brishoska-Boshkovska. Ninxha theksoi se ndërhyrja e përgjakshme e 27 prillit të vitit të kaluar është koordinuar nga selia e VMRO-DPMNE-së. Brishkovka – Boshkovska i mohoi dëshmitë e të pandehurit Ninxha.

Bojan Stojanovski

Loading…

TAGS