Tag: ujit

Uji i makaronave për trajtimin e lëkurës

10/06/2020

Disa njerëz nuk e mendojnë dy herë hedhjen e ujit pas zierjes së makaronave, por disa e përdorin atë për zierje të perimeve, të tjerë ... Read More

Kurrë mos e pini ujin që rri gjatë natës, ja pse!

08/06/2020

Duke e ditur rëndësinë e ujit, shumë njerëz e lënë një gotë ujë afër shtratit të tyre para se të flenë, për ta pirë atë ... Read More

Ndikimi i ngrirjes së ujit nga lart

21/05/2020

Veçoria e tkurrjes dhe bymimit të ujit e përmendur më parë, përbën një rëndësi të veçantë për sa i përket deteve. Po të mos ekzistonte ... Read More

Koronavirusi ‘mund të transmetohet përmes ujit të tualetit’, pohojnë shkencëtarët

12/04/2020

Coronavirusi mund të transmetohet përmes ujit të tualetit, kanë pohuar shkencëtarët, pasi sëmundja e padukshme vrasëse vazhdon të përhap panik në të gjithë globin.Kërkuesit nga ... Read More

A është i dëmshëm uji i gazuar?

27/11/2019

Ujit të gazuar i shtohet dyoksid karboni me presion. Si rezultat i kësaj, në ujë krijohet thartira e dobët karbonike, e cila mund të shkaktojë ... Read More

Uji nuk është pija më hidratuese për trupin, vendin e parë e zë ky lloj i qumështit

26/10/2019

Është vështirë të mendojmë se ndonjë gjë tjetër përveç ujit mund të jetë pija më hidratuese. Mund të keni menduar se pijet sportive janë në ... Read More

Pse duhet ta kontrolloni gjithmonë afatin e ujit në shishe?

16/09/2019

Data e skadimit e ujit të ambalazhuar në shishe plastike është data kur plastika fillon të prishet dhe lëshon kimikatet e saj në ujë. Është ... Read More

Shalqiri iu ndihmon të hidratoheni

30/08/2019

Pirja e ujit është një mënyrë e rëndësishme për ta mbajtur trupin tuaj të hidratuar.Por pos ujit preferohet që të konsumoni edhe ushqime që kanë ... Read More

Ja kur duhet të pini ujë gjatë ditës

16/08/2019

Por duhet bërë gjithnjë kujdes që të konsumohet sasia e duhur e ujit në ditë që patjetër duhet të kalojë 2 litrat.Gjithashtu me rëndësi është ... Read More

Benefitet e shumta të dushit të ftohtë

08/08/2019

Provoni që në vend të ujit të ngrohtë të përdorni ujë të ftohtë në fund të dushit dhe do t’i vëreni këto benefite:Ndihmon në heqjen ... Read More

Si të mposhtni të nxehtit gjatë shtatëzanisë

14/06/2019

Ekspertët këshillojnë nënat e ardhshme të kujdesen për sasinë e ujit që pijnë, në mënyrë që të mund të hidratohen në mënyrën e duhur për ... Read More

Si e di trupi juaj kur ngopeni me ujë?

28/03/2019

Gllënjkat e para të ujit të ftohtë pas një vrapimi të gjatë mund të jenë shumë të shijshme. Por, një gotë ujë pas katër të ... Read More