Tag: studim

Ekspertët tregojnë se a mund të infektohet një person dy herë me koronavirus?

15/01/2021

Një studim i ri nga ekspertët britanikë thotë se personat që kanë mposhtur koronavirusin kanë të njëjtin nivel mbrojtje me pacientët e vaksinuar. Instituti I ... Read More

Njerëzit e trashë janë më të lumtur se të hollët

13/01/2021

Një studim i publikuar në revistën “International Journal of Epidemiology”, i kryer nga një grup shkencëtarësh nga Universiteti në Bristol, pohon se njerëzit e trashë ... Read More

Lajme aspak të mira nga studimi i ri rreth Covid-19

28/11/2020

Studimi i ri zbulon detaje rreth Covid-19. Një studim doli në përfundimin se Covid-19 dhe sëmundjet e lidhura me të mund të shkaktojnë probleme shëndetësore. ... Read More

Pacientët e prekur nga COVID-19 kanë imunitet për gjashtë muaj

21/11/2020

Studim: Pacientët e prekur nga COVID-19 kanë imunitet për gjashtë muaj. Një studim i Universitetit të Oxford-it ka zbuluar se një person që ka qenë ... Read More

‘Maskat nuk mbrojnë sa duhet, por …’

18/11/2020

Një studim i shkencëtarëve danezë ka gjetur se maskat e fytyrës ofrojnë vetëm mbrojtje të moderuar kundër virusit COVID-19. Një studim i shkencëtarëve danezë ka ... Read More

Djathi dhe narkotikët kanë të njëjtin efekt në tru ?!

17/11/2020

Një studim i ri ka treguar që djathi dhe dr.oga kanë të njëjtin efekt në trurin e njeriut. Shkencëtarët kanë vërtetuar që njeriu varet nga ... Read More

Dhjetë arsye pse duhet të martoheni

10/11/2020

Një studim i disa sociologëve, nxjerr në pah se martesa ka shumë të mira, se ata që janë të martuar janë më të lumtur dhe ... Read More

Studimi i ri zbulon shtatë ‘forma të ndryshme’ të infeksioneve të koronavirusit

08/11/2020

Ekzistojnë shtatë ‘forma të ndryshme’ të infeksioneve të lehta COVID-19. Një studim i ri ka zbuluar se ekzistojnë shtatë ‘forma të sëmundjes’ brenda rasteve të ... Read More

Fotografi krahason kafshët shtëpiake me pronarët dhe ngjashmëria do t’iu lë pa fjalë

07/11/2020

Një studim interesant vë re se njerëzit kanë tendencën të zgjedhin ato kafshë shtëpiake që “përngjasojnë” më së shumti me ta dhe Gerrard Gethings, një ... Read More

Dalin detaje të reja rreth Covid-19

23/10/2020

Studimi i ri hedh në dritë të reja rreth Covid-19. Një studim i ri tregon se pas një të ftohure personi mund të jetë më ... Read More

Ata që janë mbi 1.80 cm të gjatë rrezikohen më shumë nga Covidi

29/07/2020

Një studim i ri ka treguar se njerëzit që janë mbi 1.80 cm të gjatë kanë dyfishin e mundësisë që të preken nga Covid-19. Një ... Read More

A mund të infektohemi dy herë nga koronavirusi?

16/07/2020

Një studim i ri së fundmi ka treguar se imuniteti ndaj virusit mund të jetë afatshkurtër, gjerësisht nga pacientët e shëruar nga Covid-19. Siç shkruan ... Read More