Category: Shëndetësi

Ankthi dhe paniku – Cilat janë zgjidhjet që duhen

14/04/2022

Një sulm paniku vjen papritur dhe të godet në qelizë. Trupi përpiqet ta luftojë por pa sukses. Sulmi i panikut mund të ndodhë edhe kur ... Read More

Ja agjërimi për 3 ditë- si e rigjeneron trupin dhe qelizat

07/04/2022

Kufizimi i ushqimit edhe për tre ditë mund të rigjenerojë të gjithë sistemin imunitar të njeriut. Këtë e thotë një studim i Universitetit të Kalifornisë ... Read More

5 Këshilla për pacientët me semundje te veshkave gjatë Ramazanit

06/04/2022

Dr.Skender Hoxha – Urolog Edhe pse të sëmurët janë të liruar nga agjërimi, megjithatë shumë pacientë dëshirojnë të agjërojnë në Ramazan. Shumë pacientë me sëmundje ... Read More

Numri i personave me KOVID

29/03/2022

Nga gjithsej 1.192 analiza të kryera gjatë ditës së djeshme, janë regjistruar 48 raste të reja me COVID-19, që paraqet 4 për qind të të ... Read More

Gjatë javës pritet lehtësim i masave ndaj Covid-19

29/03/2022

“Duhet të kemi parasysh se në cilën fazë të pandemisë ndodhemi, pra cila është rrjedha e saj. Komisioni i Sëmundjeve Infektive mblidhet, jep rekomandimet e ... Read More

Produktet mjekësore turke gjithnjë e më të pranishme në Ballkan

25/03/2022

Produktet medicinale të Turqisë, të cilat vitet e fundit kanë hedhur hapa seriozë në fushën e shëndetësisë, kanë filluar të shfaqen edhe në vendet e ... Read More

Djathi i Napës, Më i Shëndetshmi – Receta e Përgatitjes në Shtëpi

09/12/2021

Veçantia e këtij djathi është shija fantastike që ka, e cila qendron pikërisht tek procesi i përgatitjes. Djathi i Napës është një ndër djathrat më ... Read More

Shumë njerëz nuk ia dinë emrin, po ju e dini si quhet kjo pemë?

09/12/2021

Krahas shijes së tyre të athët, të ëmbël, thanat janë ndër frutat më të veçantë medicinalë me përdorim të gjerë në mjekësinë popullore. Falë vlerave ... Read More

A mund të shtosh në peshë prej ujit me gaz – çfarë duhet të dini

12/11/2021

Uji i gazuar ofron të njëjtat përfitime hidratuese si uji mineral por pasurohet me bulëzat argëtuese që i japin ujit një nuancë shumë herë më ... Read More

Kosova mbetet i vetmi shtet në rajon pa vaksinë kundër HPV

07/11/2021

Në Kosovë, vaksina kundër papilloma virusit (HPV), e cila mbron nga sëmundja e kancerit të qafës së mitrës, nuk është në kalendarin e vaksinimit të ... Read More