Tag: Shoqërisë

Njihuni me vetitë shëndetësore të majdanozit

07/10/2019

Fatkeqësisht, epoka moderne e shoqërisë ka sjellë me vete rreziqe të shumta shëndetësore me anë të ndotësve toksikë, të cilëve ju ekspozohemi çdo ditë.Këtyre ndotësve ... Read More

Nga shoqëria civile thonë se mbi 70 për qind e rasteve të korrupsionit nuk shkojnë në gjykata (Video)

23/05/2019

Përfaqësues të shoqërisë civile, thonë se mbi 70% të rasteve të korrupsionit, mbyllën në prokurori pa shkuar në gjykatë. Ndërsa për rastin e videos ku ... Read More

Financat e partive politike, shoqëria civile kërkon reagimin e Apostolovës

23/05/2019

Organizatat e shoqërisë civile i janë drejtuar me një letër Nataliya Apostolova, shefe e zyrës së BE-së dhe EUSR në Kosovë, përmes së cilës shprehin ... Read More

“Democracy Plus”: Korrupsioni në Kosovë mos të ndëshkohet vetëm nga Ambasada Amerikane

18/05/2019

Organizatat e shoqërisë civile, të cilat angazhohen për sundim të ligjit dhe qeverisje të mirë, e mirëpresin reagimin e Ambasadës Amerikane në Kosovë në lidhje ... Read More

Mevlyde Saraçi mohon t’ia ketë dhënë fotografinë Flora Brovinës

17/05/2019

Përfaqësuesja e Grupit të Shoqërisë Civile, Mevlyde Saraçi, e cila u akuzua nga deputetja e PDK-së, Flora Brovina që ia kishte dorëzuar fotografinë për kinse ... Read More

Sa është e vështirë qasja në dokumentet zyrtare?

14/05/2019

Qasja në dokumente zyrtare në Kosovë parashihet me ligj. Por, gazetarët dhe përfaqësuesit e shoqërisë civile, të cilët kanë më së shpeshti kërkesa për qasje ... Read More

Televizori që kushton 70 mijë dollarë

30/04/2019

Televizori i ri 8K Sony Z9G renditet në krye të katalogut të shoqërisë japoneze me diagonale prej 98 inç dhe me çmim që nis nga ... Read More

Debat mbi ndryshimet ligjore për nëpunësit shtetëror

15/04/2019

Alsat 2019-04-15T15:26:56+02:00 Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Damjan Mançevski tha se janë duke përgatitur kuadro për sektorët kyç që kanë të bëjnë procesin e ... Read More

Mançevski: Do të kërkojmë kuadër për negociata me BE-në edhe jashtë institucioneve

15/04/2019

Alsat 2019-04-15T14:28:39+02:00 Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës në bashkëpunim me resorë të tjerë kërkon mënyrë për tërheqjen e kuadrit edhe prej sektorit publik edhe ... Read More

Dyshime se stafi i Aeroportit të Rinasit bashkëpunoi në grabitje, nuk dha “alarmin e kuq” dhe policisë nuk iu hap dera

11/04/2019

Stafi i koncesionarit “TIA” dhe i shoqërisë “ICTS Albania” që është ngarkuar për të siguruar rendin dhe qetësinë e aeroportit “Nënë Tereza” rezulton të mos ... Read More

Debat publik për Propozim-ligjin për menaxhim të nivelit të lartë

13/03/2019

13 Mars 2019 / 8:37 Ministra e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, sot organizon debat publik për Propozim-tekstin e ligjit për menaxhim të nivelit të lartë. ... Read More

Punësimi i maqedonasve në konkurset për shqiptarët

03/03/2019

3 Mars 2019 / 16:03 Ministria e Shoqërisë Informatike paralajmëron ndryshime në Ligjin për shërbyesit administrativ dhe Ligjin për nëpunësit në sektorët publik. Kjo bëhet ... Read More