Për rritjen e rrogave në arsim reagon Muhamed Zekiri: Të mos krenohen ministrat e BDI-së, ky është vendim i LSDM-së

Për rritjen e rrogave në arsim reagon Muhamed Zekiri: Të mos krenohen ministrat e BDI-së, ky është vendim i LSDM-së

Nënkryetari i LSDM-së dhe deputeti në Parlamentin e Maqedonisë së Veriut, Muhamed Zekiri ka reaguar pas arritjes së marrëveshjes midis SASHKUT dhe Ministrisë së Arsimit për rritjen e rrogave për 10 %, transmeton Almakos.

“ Eshte arritur marreveshje historike mes

Ministeise se Arsimit dhe Sindikates se Arsimit!

Arsimtaret do kene rritje plotesuese te rrogave per 10% nga janari i vitit 2020.

Kjo nenkupton rritje te pergjitheshshme te rrogave per te punesuatit ne arsim prej 20%.

Me rendesi per femijete tane eshte qe te kujdesen arsimtar te motivuar. Ne kujdesemi per Ju!

P.S Habitem me ministrat e BDI-se te cilet lavdrohen sikur kjo te jete e arritur e tyre. Harrojne se pa pelqimin dhe vendimin e kryeministrit nuk mund te meren vendime per percaktimet kyçe qe jane pjese e programit qeveritar!

Dua vetem ti perkujtoj se ne kohen kur qeverisnin me VMRO DPMNE-ne edhe pse drejtonin ministrin e arsimit nuk ishin te zot te ndryshojne emra te tre shkollave.”, shkroi Muhamed Zekiri.