Kurti takohet me imamin shqiptar në Dallas: “E lus Allahun që ta udhëzojë për të mirë”

Kurti takohet me imamin shqiptar në Dallas: “E lus Allahun që ta udhëzojë për të mirë”

Kurti takohet me një hoxhë në Dallas, ja çfarë flet ky i dyti për takimin

22:23 | 12 Maj 2022
Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, është takuar me një hoxhë në Dallas të Teksasit.

Faqja e një xhamie në Dallas ka publikuar atë që ky prijës fetar ka thënë për takimin me Kurtin.

“Mbrëmë pata nderin të takohem me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti. Edhe pse sinqerisht nuk di shumë për politikat e tij dhe qëndrimet e tij për çështjet islame, e pashë të ishte një njeri shumë i sjellshëm, me këmbë në tokë, i respektueshëm dhe pasionant. Gjëja që më ra më shumë në sy ishte kur u njoha me të si imam (hoxhë) i qytetit, ai buzëqeshi dhe më pas më caku dorën si dy shokë adoleshente, më mbajti dorën, më tërhoqi dhe më përqafoi duke a bërë me dije se ai ishte i lumtur që pa një hoxhë atje. Më pas më bëri disa pyetje dhe patëm një bisedë të shkurtër. Ai padyshim që më bëri të buzëqeshja. E lus Allahun që ta udhëzojë në çdo gjë të mirë dhe t’i udhëzojë vendimet e tij në vendin e tij amin”, shkroi ai.

Kurti është në SHBA në një udhëtim ku është takuar me disa përfaqësues të kompanive të mëdha amerikane dhe me përfaqësuesit e MCC-së. Ai ka udhëtuar në Dallas prej Luginës së Silikonit në Kaliforni.