Tag: Shkencëtarët

Bora siberiane e ndotur me mikroplastikë

23/03/2021

00:35 | 23 Mars 2021 Shkencëtarët rusë po përpiqen të kuptojnë shkallën e rrezikut të mundshëm nga prania e mikroplastikës në borën siberaiane, e cila ... Read More

Si dhe kur shumica e jetës në Tokë do të shuhet, e zbulojnë shkencëtarët

07/03/2021

Shkencëtarët zbulojnë se si dhe kur shumica e jetës në Tokë do të shuhet. Atmosfera e Tokës aktualisht është shumë e pasur me oksigjen, por ... Read More

Dhëmbët e mamuthëve siberian japin ADN-në më të vjetër të rikuperuar ndonjëherë

20/02/2021

14:04 | 19 Shkurt 2021 Shkencëtarët kanë rikuperuar ADN-në më të vjetër të regjistruar, duke e nxjerrë atë nga mamuthët që endeshin në Siberinë verilindore ... Read More

Paralajmërojnë shkencëtarët: Njerëzimi po vrapon drejt një të ardhme të tmerrshme

01/02/2021

Shkencëtarët paralajmërojnë: Njerëzimi po vrapon drejt një të ardhme të tmerrshme që e ka nënvlerësuar Pas dekadave të pasivitetit dhe përpjekjeve joefektive për të ngadalësuar ... Read More

Ja cilat janë simptomat e llojit të ri të koronavirusit

24/01/2021

Këto janë simptomat e llojit të ri të koronavirusit. Shkencëtarët britanikë kanë theksuar se është thelbësore të njohim simptomat e infeksionit sa më shpejt të ... Read More

Shkencëtaret krijojnë vaksinën antiCovid që ngjitet në lëkurë

09/01/2021

Krijohet vaksina e Covid që ngjitet në lëkurë. Shkencëtarët britanikë po zhvillojnë vaksinën e parë në botë të koronavirusit që ngjitet në lëkurë dhe mund ... Read More

Shkencëtarët zbulojnë shenjat më të rënda të koronavirusit

06/12/2020

Shkencëtarët gjermanë zbulojnë shenjën paralajmëruese të formës më të rëndë të koronavirusit Studiuesit kanë identifikuar qeliza të pazhvilluara të gjakut që mund të sinjalizojnë ndërlikimet ... Read More

Personat që shahen mes vete kanë miqësi më të mirë

06/12/2020

Shkencëtarët e lidhin sharjen me njerëz të sinqertë, pasi ato përdoren për të shprehur sinqeritetin dhe ndjenjat e papërpunuara. Gjetja e një miku të vërtetë ... Read More

Zbulohet “melhemi” që e shëron koronavirusin

05/12/2020

Shkencëtarët amerikanë: Molnupiraviri bllokon virusin brenda 24 orëve! Një tjetër ilaç antiviral që përdoret për gripin, duket se arrin të bllokojë plotësisht transmetimin e Sars ... Read More

Ja pse shtojë peshë kur e lëmë duhanin

14/11/2020

A e dini pse shtojmë peshë kur e lëmë duhanin? Shkencëtarët zviceranë konstatojnë që shkaku i shëndoshjes nuk janë kaloritë. Ata konstatojnë që shkaku i ... Read More

Ja pse shtojmë në peshë kur e lëmë duhanin

12/11/2020

Shkencëtarët zviceranë konstatojnë që shkaku i shëndoshjes nuk janë kaloritë, shkruan “Deutsche Welle”. Ata konstatojnë që shkaku i ndryshimeve është flora e zorrëve. Shkencëtarët e ... Read More

Studimi i fundit: Gjenden prova të qarta se çka e shkakton kancerin

02/11/2020

Gjatë viteve, shkencëtarët kanë demonstruar një lidhje të fortë midis konsumimit të mishit të kuq dhe kancerit. Sidoqoftë, ata ende janë duke i analizuar mekanizmat ... Read More