Tag: punëtorëve

50 punëtorë shëndetësorë në Prishtinë futen në vetizolim, ndryshon orari i QMF-ve

30/06/2020

Në nëntë ka shkuar numri i punëtorëve shëndetësorë të Prishtinës që janë infektuar me virusin COVID-19. Prej tyre, shtatë janë infermierë, një mjek dhe një ... Read More

Kompania gjermane, 1 mijë euro bonus punëtorëve për gjysmë orari punë

23/03/2020

Kompania gjermane ‘Liqui Moly’ do t’u paguajë një bonus punëtorëve prej 1.000 € Është bërë e ditur se kompania “LIQUI MOLY” kundërshton virusin korona dhe ... Read More

Inspektorati i Punës me 20 inspektorë më tepër

15/05/2019

Mos respektimi i të drejtave të punëtorëve dhe mos ofrimi i kushteve të sigurta për punë, është bërë fenomen shqetësues në Kosovë. Ministria e Punës ... Read More

Qindra qytetarë festojnë 1 majin në parkun e Gërmis (Video)

01/05/2019

Në Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve,  në Kosovë kjo festë zyrtare po shënohet ndryshe. Përderisa, Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) sot me një ... Read More

Kurti: Kosova ka nevojë për punëtorë, pushtetarët të interesuar për hajni

01/05/2019

Lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka thënë se sot në Ditën e Punëtorëve duhet të flasim qartë. Kurti ka thënë se Kosovës i duhen ... Read More

Rrjeti i Grave në Kosovë shënojnë 1 majin me protestë

01/05/2019

Në Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e punëtoreve dhe punëtorëve (1 maji), Rrjeti i Grave të Kosovës sot do të protestojnë. Sipas një njoftimi, ky ... Read More

Ministri Matoshi paralajmëron ndëshkime për të gjithë ata që ndezin goma për 1 maj

30/04/2019

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi me rastin e ditës ndërkombëtare të punëtorëve 1 maji, ka bërë apel tek qytetarët që të mos ... Read More

Presidenti e dekretoi Ligjin për mësimdhënësit e viteve ’90-ta

19/03/2019

Ligji për statusin e punëtorëve të arsimit të viteve të 90-ta është dekretuar nga presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi. Në dekretin e Presidentit Hashim Thaçi, ... Read More

Komiteti i Helsinkit alarmon shkeljen e të drejtave të punëtorëve

28/02/2019

28 Shkurt 2019 / 14:54 Të drejtat e punëtorëve në Maqedoni nuk respektohen nga punëdhënësit dhe mekanizmat për mbrojtjen e këtyre të drejtave nuk funksionojnë ... Read More

Skandal: 12 mijë qytetarëve nuk u janë transferuar kontributet në Shtyllën e dytë pensionale

27/01/2019

27 Janar 2019 / 15:02 12 mije punëtorëve në sektorin privat dhe publik nuk iu janë transferuar kontributet shoqërore në shtyllën e dytë të Fondit ... Read More

12 mijë punëtorë pa sigurim pensional, Carovska: Prokuroria do t’i hetoj zyrtarët

27/01/2019

27 Janar 2019 / 13:30 12 mije punëtorëve nuk iu kanë paguar sigurimet pensionale të shtyllës së dytë, të punësuar në sektorin privat dhe publik ... Read More

Jugohromi së shpejti fillon me vendosja e filtrave

22/11/2018

22 Nëntor 2018 / 18:21 Procesi i kthimit të punëtorëve të Jugohromit fillon kah fillimi i vitit të ardhshëm, derisa Kombinati me punë duhet të ... Read More