Tag: Ligji

Si ndihmohet futbolli ynë

30/09/2020

Në këta 27 vjet të zbatimit të tij, Ligji Nr.7892 “Për sponsorizimet”, e ka ndihmuar pak ose pothuajse asfare sportin në tërësi dhe futbollin shqiptar ... Read More

ATK ka nisur me revokimin e licencave të lojërave të fatit

02/05/2019

Më 10 maj hyn në fuqi Ligji për Ndalimin e Lojërave të Fatit. Administrata Tatimore e Kosovës njofton të gjithë opinionin dhe subjektet ekonomike, se ... Read More

Haradinaj: AAK-në e kanë lidhur me fajde e haraç, nuk kam aksione në kazino

24/04/2019

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se partia e tij ka rritje dhe sipas tij, ligji për kazinotë është një nga shkaqet ... Read More

Bizneset italiane “dynden” në Shqipëri, pas shtrëngimit fiskal në Itali

19/04/2019

Në janar të këtij viti në Itali hyri në fuqi ligji mbi faturimin elektronik për sipërmarrjet private. Bizneset italiane, subjekt i tatimit të vlerës së ... Read More

Tatimi në pronë, Komuna e Prishtinë njofton për afatet e reja për pagesën e kësteve

17/04/2019

Komuna e Prishtinës iu ka kujtuar të gjithë qytetarëve se ligji i ri për tatim në pronë ka ndryshuar e rrjedhimisht edhe afatet për pagesat ... Read More

Kërkohet që deputetët ta votojnë Ligjin për OJQ-të sipas kërkesave të shoqërisë civile

10/04/2019

Ligji për OJQ i miratuar nga Kuvendi më 7 nëntor 2018 shkel parimin bazë jo-për-përfitim dhe rrezikon të ardhmen e sektorit. Pas kthimit nga Presidenti ... Read More

Deputetët kërkojnë ndryshimin e Ligjit për festat zyrtare në Kosovë

08/04/2019

Deputetët e Kuvendit të Kosovës konsiderojnë që Ligji për Festat Zyrtare në Republikën e Kosovës duhet të ndryshojë, pasi që sipas tyre, në ligj ka ... Read More

Lluka: Ligji i ri sjell lehtësime për familjarët e të pagjeturve

02/04/2019

Nëpërmjet një ligji të ri, familjarëve të personave të pagjetur nga koha e luftës në Kosovë, do t’u thjeshtësohen procedurat për marrje të pensionit. Sipas ... Read More

Qytetarët mbështesin mbylljen e lojërave të fatit

30/03/2019

Vendimin e Kuvendit të Kosovës ku shfuqizohet ligji aktual për lojëra të fatit dhe me këtë mbyllen në një afat dhjetë vjeçar këto të fundit, ... Read More

Tahiri: Deri në fund të majit, ligji që zvogëlon numrin e ministrave dhe zëvendësit e tyre (Video)

25/03/2019

Ligji i cili përcakton kufizimet e ministrive, pritet që në maj të kalojë në Qeveri. Kështu ka bërë të ditur kryetari i Komisionit për Hartimin ... Read More

Propozim-ligji për mbrojtje sociale para Komisionit kuvendor amë

25/03/2019

25 Mars 2019 / 10:48 Propozim ligji për mbrojtje sociale sot do të jetë para deputetëve në Komisionin kuvendor për punë dhe politikë sociale. Për ... Read More

Presidenti e dekretoi Ligjin për mësimdhënësit e viteve ’90-ta

19/03/2019

Ligji për statusin e punëtorëve të arsimit të viteve të 90-ta është dekretuar nga presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi. Në dekretin e Presidentit Hashim Thaçi, ... Read More