Zvicra me Ligj kundër homofobisë

Sipas parashikimeve të Institutit GFS në Bernë, zviceranët miratuan një ligj që ndalon diskriminimin bazuar në orientimin seksual me 62 për qind.

Ligji i ri shtrihet në orientimin seksual ekzistues, rregulloret ekzistuese mbi diskriminimin dhe nxitjen e urrejtjes racore ose fetare.

Referendumi u mbajt me ftesë të partive konservatore dhe populiste.

TAGS