VIDEO INTERVISTË| Agim Poshka: Kështu bëhet parandalimi i gjuhës së urrejtjes në Maqedoninë e Veriut

VIDEO INTERVISTË| Agim Poshka: Kështu bëhet parandalimi i gjuhës së urrejtjes në Maqedoninë e Veriut

Sot në emisionin “Target” nga Emad Mehmeti, i cili transmetohet çdo të hënë nga ora 19:00 Almakos, i ftuar është këngëtari dhe profesori, Agim Poshka.

Me Poshkën kryesisht do të flasim për librin e tij të fundit “Issues in language education”, por edhe për muzikën e politikën.

Promovimi i librit më të ri të Agim Poshkës “Issues in language education” a shkoi siç e kishte planifikuar?
◾ Si ndodh procesi i “vdekjes së gjuhëve”?
◾ Gjuha e urrejtjes dhe shovinizmit janë prezente edhe në Maqedoninë e Veriut, si mund të bëhet parandalimi i këtyre gjuhëve?
◾ Cili është statusi aktual i gjuhës shqipe në Maqedoninë e Veriut?
◾ A e ka ndërmend Agim Poshka të sjell këngë të reja?
◾ Në muzikën shqiptare mbizotëron kuantetit apo kualiteti?

Për këto dhe shumë të tjera flet për emisionin “Target” në #Almakos, Agim Poshka.