Vetëm një gotë nga pija që gati e pimë çdo ditë, rrit rrezikun e kancerit në mënyrë drastike

Vetëm një gotë nga pija që gati e pimë çdo ditë, rrit rrezikun e kancerit në mënyrë drastike

Vetëm një gotë lëngu frutash ose çaji me sheqer në ditë ngre rrezikun e kancerit në mënyrë të konsiderueshme, sugjeron një studim i madh.

Ekspertët paralajmëruan se njerëzit po mashtrohen në të menduarit se ‘lëngu natyral’ i frutave është i shëndetshëm.

Hulumtuesit gjetën se për çdo 100ml që shërbeheni me lëng frutash të konsumuar çdo ditë, shanset për zhvillimin e kancerit rriten në 12 për qind.

Dhe pirja e të njëjtit vëllim të pijeve të gazuara rrit rrezikun e kancerit me 19 për qind.

Madje, studiuesit tutje sugjeruan se një filxhan çaj me dy lugë sheqer ishte më i pashëndetshëm sesa një kanaçe ‘Coca-Cola’.

Mjekët thanë se studimi – i cili hulumtonte më shumë se 100,000 njerëz në Francë – forcon rastin për veprim të qeverisë për të ulur konsumin e pijeve me sheqer.

TAGS