Tri vite më parë, Kadri Veseli mori drejtimin e PDK-së

Tri vite më parë, Kadri Veseli mori drejtimin e PDK-së

Kadri Veseli, aktualisht kryetar i Kuvendit të Kosovës, para tri vjetësh është zgjedhur kryetar i Partisë Demokratike të Kosovës.

Zgjedhja e tij për kryetar të partisë është bërë më 7 maj 2016 në Konventën e 7- të të jashtëzakonshme zgjedhore të Partisë Demokratike të Kosovës, e cila u mbajt në Prishtinë.

Në garën për kryetar të Partisë Demokratike të Kosovës, në atë kohë Veseli ka qenë kandidati i vetëm.

Edhe sivjet do të mbahen zgjedhjet në këtë parti e që deri më tani kandidaturën për kryetar të partisë e ka shpallur vetëm Veseli.

Veseli, si kryetar i PDK-së, ka pasuar kryetarin e mëparshëm të kësaj partie dhe themeluesin e saj, Hashim Thaçin, i cili kohë më parë ka hequr dorë nga funksionet partiake, pasi që nga Kuvendi i Kosovës u zgjedh president i vendit./kp/

TAGS