Top 20 linjat ajrore më të mira në botë për vitin 2021

Top 20 linjat ajrore më të mira në botë për vitin 2021

23:46 | 20 Korrik 2021

Ka qenë një vit i çuditshëm për industrinë e aviacionit, me shumë kompani ajrore që vendosin aeroplanë për pjesë të konsiderueshme të vitit 2020.

Por ndërsa udhëtimet ajrore kthehen në disa rajone, AirlineRatings.com ka lëshuar përmbledhjen vjetore të transportuesve më të mirë në botë, të gatshëm për të ndihmuar fluturuesit të vendosin se cilën kompani ajrore do të zgjedhin për kthimin e tyre në qiell.

Agjensia e sigurisë së aviacionit dhe vlerësimi i produkteve me bazë në Australi përpilon Çmimet e saj të Përsosmërisë së Linjave Ajrore bazuar në kritere duke përfshirë moshën e flotës, rishikimet e pasagjerëve dhe ofertat e produkteve. Këtë vit, ekipi i redaktorëve global hodhi edhe përgjigjet e linjave ajrore COVID-19, transmeton Telegrafi.

Dhe kështu për vitin 2021, ka një hyrje të re në numrin një: Qatar Airways u rrit në renditje për të zënë vendin e parë, duke mundur fituesin e mëparshëm Air New Zealand – i cili ka kryesuar listën gjashtë herë gjatë viteve të fundit dhe ky vit erdhi në në numrin dy.

Geoffrey Thomas, kryeredaktor i AirlineRatings.com i thotë CNN Travel se ishte përgjigjja e Qatar Airways ndaj pandemisë që vulosi marrëveshjen.

“Qatar Airways gjithmonë ka qenë shumë i rëndësishëm në renditjen tonë, duke fituar çmime të ndryshme si Klasa më e Mirë e Biznesit, por ishte angazhimi i linjës ajrore për të mbajtur rrjetin e saj të linjave kryesisht të hapur që tërhoqi vlerësimet e gjyqtarëve – dhe votat”, thotë Thomas.

Thomas gjithashtu tregon fluturimet e riatdhesimit të linjës ajrore dhe angazhimin e saj për ta bërë përvojën pandemike të fluturimit sa më të sigurt të jetë e mundur.

Top 20 linjat ajrore kryesore të AirlineRatings.com për vitin 2021

 1. Qatar Airways
 2. Air New Zealand
 3. Singapore Airlines
 4. Qantas
 5. Emirates
 6. Cathay Pacific
 7. Virgin Atlantic
 8. United Airlines
 9. EVA Air
 10. British Airways
 11. Lufthansa
 12. ANA
 13. Finnair
 14. Japan Air Lines
 15. KLM
 16. Hawaiian Airlines
 17. Alaska Airlines
 18. Virgin Australia
 19. Delta Air Lines
 20. Etihad Airways /Telegrafi/
TAGS