Tërhiqen bashkëthemeluesit e Google 

Tërhiqen bashkëthemeluesit e Google 

Larry Page dhe Sergey Brin, të cilët themeluan Google në 1998, po tërhiqen nga rolet e tyre të përditshme në kompaninë mëmë në Google, Alphabet, dhe po i japin përgjegjësinë e udhëheqjes Sundar Pichai, i cili do të shërbejë si CEO i Google dhe Alphabet, transmeton Telegrafi.

Më parë, Larry Page shërbeu si CEO i Alphabet dhe Sergey Brin shërbeu si president. Të dy Page dhe Brin do të vazhdojnë si anëtarë të bordit të drejtorëve të Alphabetit, sipas një shkrimi të botuar nga të dy bashkëthemeluesit sot.

Ata gjithashtu do të mbajnë një shumicë të fuqisë së votimit mbi vendimet e ndërmarrjes.

“Ndërsa ka qenë një privilegj i jashtëzakonshëm për t’u përfshirë thellë në menaxhimin e përditshëm të kompanisë për aq kohë, ne besojmë se është koha për të marrë rolin e ‘prindërve krenarë’, duke ofruar këshilla dhe dashuri, por jo bezdi të përditshme”, thanë Page dhe Brin.

Sundar Pichai siguroi punonjësit në një e-mail në mbarë botën të martën: “Unë do të vazhdoj të jem shumë i përqendruar në Google dhe punën e thellë që po bëjmë për të shtyrë kufijtë e informatikës dhe për të ndërtuar një Google më të dobishëm për të gjithë”, tha Pichai.

Pas lajmeve, aksionet e Google u rritën në tregti.

Gjatë viteve të fundit, Page dhe Brin kanë qenë gjithnjë e më pak të dukshëm në Alphabet dhe Google.

Që nga anëtarësimi në Google në 2004, Pichai ka mbikëqyrur zhvillimin e produkteve më të rëndësishme softuerike të Google, duke përfshirë Chrome, Drive, Gmail dhe Maps.

TAGS