Telefoni i parë 5G nga Huawei del në shitje muajin tjetër

Telefoni i parë 5G nga Huawei del në shitje muajin tjetër

Huawei është një nga të paktët OEM Android që kanë zbuluar telefona inteligjentë 5G këtë vit. 

Kompania do të lansoj në treg telefonin e parë 5G muajin e ardhshëm.

Huawei Mate 20 X tashmë ka bërë debutimin në Mbretërinë e Bashkuar dhe tani do të dalë në shitje në tregun e Kinës.

Huawei në të vërtetë zbuloi një telefon tjetër 5G në fillim të këtij viti, Mate X.

Ishte telefoni i parë i palosshëm i kompanisë i cili fillimisht duhej të lansohej gjatë verës.

Sidoqoftë, Huawei vendosi të vonojë lansimin e pajisjes në mënyrë që të bëjë disa përmirësime në qëndrueshmërinë e përgjithshme.

Transportuesve kinezë tashmë u janë dhënë licensat për të filluar rrjetet e tyre komerciale 5G.

Kompania tani do të fillojë të shesë telefonat e tyre 5G, pasi rrjetet 5G dalin gradualisht lansohen.

Huawei ka filluar të marrë para-porosi për Mate 20 X në Kinë. Pritet të fillojë transportimin e pajisjes në 16 gusht.

TAGS