Tag: Universitetin

Universiteti i Oksfordit: Kemi vaksinën kundër covid-19

20/07/2020

Shkencëtarët e universitetin të Oksfordit njoftuan se sipas gjetjeve paraprake vaksina e tyre eksperimentale që lufton koronavirusin ka treguar se ka nxitur një përgjigje imunitare ... Read More

Truri më së miri fuknsionon në këtë kohë

17/06/2020

Studimi i kryer në Universitetin Adelaide, ka treguar se, aftësia e trurit të njeriut për të mësuar dhe mbajtur mend, varet shumë nga koha e ... Read More

Simptomat kryesore që tregojnë se vuani nga disfagia Trajtimi logopedik për vështirësinë në gëlltitje

18/05/2020

Nga Gentjana Sinaj Logopede, pedagoge në Universitetin e Mjekësisë Tiranë. – Disfagia është vështirësia në gëlltitje. Njerëzit me disfagji ndonjëherë nuk janë të vetëdijshëm nëse ... Read More

Kur është mosha e duhur për t’u martuar?

16/02/2020

Një analizë nga Nicholas Wolfinger, një sociolog në Universitetin Utah, sugjeron se pas një pike të caktuar, nëse jeni martuar në fillim të 20’ave, rreziku ... Read More

Studime të reja mbi kancerin e gjirit

17/12/2019

Shkencëtarët në laboratorin kërkimor të kompanisë IBM në Zyrih në bashkëpunim me Universitetin e Zyrihut kanë analizuar miliona qeliza të kancerit të gjirit nga mostra ... Read More

E pastrojmë rrallë, por këtu gjendet bakteri më i rrezikshëm në banjë

16/12/2019

“Shumica e mikrobeve janë të padëmshme, por disa janë të rrezikshme” Studiuesit në Universitetin e Kolorados morën mostra të ADN-së nga 656 familje dhe zbuluan se ... Read More

Reduktoni përdorimin e rrjeteve sociale, shpëtoni nga depresioni

25/11/2019

Një studim i kryer nga kërkuesit në Universitetin e Pensilvanisë, pretendon se është i pari që gjen një lidhje rastësore direkte mes heqjes dorë nga ... Read More

Shkencëtarët kanë gjetur diçka të çuditshme në eshtrat e të rinjve

20/11/2019

Hulumtuesit kanë gjetur në Universitetin e Australisë se të rinjtë kryesisht nga mosha 18-30 vjeç, janë duke e zhvilluar një rritje të çuditshme në anën ... Read More

A po bëhen robotët më të ngjashëm me njerëzit?

11/10/2019

Profesorët në Universitetin e Merilendit po mundohen që të përmirësojnë në mënyrë drastike inteligjencën artificiale duke u përpjekur që t’u mësojnë robotëve të mendojnë dhe ... Read More

10 veprime të thjeshta por të vërtetuara se zgjasin jetën

01/08/2019

Shkencëtarët në Universitetin Stanford kanë kryer një studim që zbuloi disa nga sekretet që mund të na ndihmojnë të jetojmë deri në 95 vjeç.Disa rezultate ... Read More

Studentët bllokojnë Fakultetin e Arteve, kërkojnë kushte më të mira

25/04/2019

Parlamenti Studentor së bashku me Këshillin e Studentëve të Fakultetit të Arteve në Universitetin e Prishtinës, sot e kanë bllokuar hyrjen e Fakultetit të Arteve ... Read More

Vazhdojnë protestat e studentëve, sot bllokohet Fakulteti i Arteve

25/04/2019

Parlamenti Studentor së bashku me Këshillin e Studentëve të Fakultetit të Arteve në Universitetin e Prishtinës, do të protestojnë sot lidhur me kushtet jo të ... Read More