Tag: trurit

Një sëmundje misterioze e trurit prek dhjetëra kanadezë, nuk dihet çfarë e shkakton atë

02/04/2021

Një sëmundje misterioze e trurit ka prekur dhjetëra njerëz në New Brunswick të Kanadasë, dhe mjekët nuk janë të sigurt pse. Që nga viti 2015, ... Read More

Shpiket kompjuteri që ju lexon mendjen dhe e kthen në imazh

28/09/2020

Së fundmi është shpikur një kompjuter i ri i cili mund të monitorojë aktivitetin e trurit dhe ta kthejë në imazh atë që përdoruesi po ... Read More

Kjo është sëmundja e rrezikshme që po prek moshat e reja, shkaqet dhe simptomat si dallohet

02/09/2020

Dementia është një sëmundje që prek disa zona të trurit dhe dëmton memorien. Kjo sëmundje zakonisht plak një pjesë të trurit duke e përjashtuar atë ... Read More

Neurologët: Njerëzit me simptoma të butë të koronavirusit po pësojnë çrregullime serioze të trurit

10/07/2020

Mjekët mund të mos vërejnë shenjat e çrregullimeve serioze dhe fat.ale të trurit, që shkaktohen nga koronavirusi, pasi ato shfa.qen te pacientët që kanë pak ... Read More

A mund ta gjeni qenin në këtë foto?

06/07/2020

Shumë njerëz janë të magjepsur nga misteret, gjëegjëzat, ngacm.uesit e trurit dhe enigmat, dhe iluzionet optike duket se janë mënyra optimale për të sfi duar ... Read More

Truri më së miri fuknsionon në këtë kohë

17/06/2020

Studimi i kryer në Universitetin Adelaide, ka treguar se, aftësia e trurit të njeriut për të mësuar dhe mbajtur mend, varet shumë nga koha e ... Read More

Zbulohet sekreti i trurit !

16/06/2020

Zbulohen sekretet e trurit për të njohur fytyrat njerëzore, dhe ‘spiuni’ ka qënë një program i inteligjencës artificiale. Ka qënë shkencëtari Tommaso Poggio i Institutit ... Read More

COVID-19: Si reagon truri gjatë ditëve të izolimit?

25/03/2020

Në situata të paparashikueshme, reagimet e trurit të njeriut janë shumë interesante. Këtë e thonë ekspertët të cilat kanë arritur të identifikojnë reagimet e trurit ... Read More

Një tabletë kundër ngrënies së tepërt? Shkencëtarët bëjnë zbulimin e madh

13/12/2019

Shkencëtarët kanë gjetur një regjion të caktuar të trurit, i cili është i lidhur me ngrënien impulsive,  përkatësisht me ngrënien e tepërt, shkruan Dailymail, transmeton ... Read More

Ata që pinë çaj rregullisht, kanë tru më të shëndetshëm

20/11/2019

Pirësit e rregullt të çajit, kanë sferë më të shëndetshme të trurit krahasuar me ata që nuk e pinë.“Rezultatet tona ofrojnë provat e para të ... Read More

Mungesa e gjumit dobëson shikimin

02/11/2019

Gjumi konsiderohet shumë i rëndësishëm për rigjenerimin e qelizave të trurit, qetësimin e trupit dhe shëndetin e syve.Studiuesit e shumtë shprehen se lodhja e shkaktuar ... Read More

Keni ndjenjën sikur ju ka ndodhur diçka? Shkencëtarët përfundimisht kanë sqaruar përse ndodhë kjo!

20/10/2019

Me bashkëpunim të trurit dhe shqisave, thonë ekspertët, shfaqet ‘deja vu’-jaKjo dukuri shfaqet te rreth 70 për qind të popullatës së përgjithshme. Më së shumti ... Read More