Tag: toka

Nesër toka do të errësohet për disa minuta

13/12/2020

Eklipsi, nesër toka do të errësohet për disa minuta. E gjitha bota pritet të errësohet plotësisht nesër për disa minuta. Shkencëtarët njoftojnë se nesër do ... Read More

Zbulohet ‘super rrufeja’ njëmijë herë më të ndritshme se goditjet tipike të rrufesë

24/11/2020

Herë pas here, Toka na kujton se është e aftë të lëshojë një energji të furishme. Rasti në fjalë: shkencëtarët sapo kanë zbuluar një ekstrem ... Read More

Toka ka flokë nga materia e errët

05/06/2020

Nga Toka dalin “tufa” të gjata të materies së errët, thonë hulumtimet e fundit. Materia e errët është një substancë e padukshme misterioze, që përbën ... Read More

Gjërat e pabesueshme që do të ndodhnin nëse Toka do të ndalonte

07/09/2019

Njerëzit gjithmonë kanë qenë të intriguar nga ajo që do të bëhej nga Toka do ndalonte apo nëse do të ndodhte diçka katastrofike. Dhe kjo ... Read More

Zbulohen dy “motra” të Tokës

23/06/2019

Toka ka dy ”motra” të reja. Ato janë dy planete potencialisht të banueshme jo shumë larg Sistemit Diellor, pak më shumë se 12 vjet dritë ... Read More