Tag: shkencëtarë

Këto janë simptoma që tregon se mund ta kaloni lehtë Covid-19

17/03/2021

Simptoma që tregon se mund ta kaloni lehtë Covid-19. Një studim i udhëhequr nga shkencëtarë spanjollë ka zbuluar se cila është simptoma që tregon se ... Read More

Krijohet truri artificial që ngjason me atë të njeriut

03/03/2021

07:45 | 2 Mars 2021 Shkencëtarë kanë krijuar një tru artificial në një laborator, i cili ngjason me atë të njeriut dhe i cili mund ... Read More

Covid 19 po sjellë pasoja të reja, paralajmërohet se fëmijët e ardhshëm do të lindin me peshë më të ulët

19/08/2020

Gjatë një studimi të bërë disa shkëncëtarë dolën në përfundimin se stresi kronik i shkaktuar nga pandemia mund të çojë drejt një vale të bebeve ... Read More

Shkencëtarët synojnë ta hulumtojnë “lindjen” e kancerit me eksperiment

21/10/2019

Disa shkencëtarë britanikë dhe amerikanë do të bëhen bashkë që t’i hulumtojnë shenjat e para të kancerit në përpjekje për ta zbuluar dhe trajtuar sëmundjen ... Read More

Zbulimi i ri mund të detektoj rrezikun nga sulmi në zemër 10 vite më herët

04/09/2019

Një teknologji e lartë, që përdor skanimin te zhvilluar nga disa shkencëtarë të Universitetit të Oksfordit, mund të detektoj rrezikun e një sulmi në zemër ... Read More

Shkencëtarët e eliminojnë tërësisht HIV-in nga minjtë, hapet rruga për shërimin e njerëzve

02/07/2019

Disa shkencëtarë kanë arritur që për herë të parë ta eliminojnë virusin HIV nga i tërë materiali gjenetik i minjve, të cilët janë përdorur për ... Read More

Shkencëtarët izraelitë thonë se brenda vitit do ta sjellin ilaçin që e shëron kancerin

31/01/2019

Mund të mos ju duket e mundur, por këta shkencëtarë thonë se është e vërtetë. Një ekip i vogël i shkencëtarëve izraelitë është duke i ... Read More