Tag: sëmurë

Mos i konsumoni këto ushqime nëse jeni të infektuar me COVID

09/12/2020

Ushqimet që duhet të konsumojë dikush që është i sëmurë me covid-19 tashmë i dimë të gjithë pasi i kemi dëgjuar nga dietologë, mjek por ... Read More

Rrëfimi i kryeinfermieres së diagnostikuar me kancer që tani po përballet me sëmundjen Covid-19

26/08/2020

Kryeinfermierja e Klinikës së Pulmologjisë Arta Sejdiu, ka rrëfyer punën dhe përvojën e saj me pacientët e sëmurë me Covid-19. Sejdiu e cila është e ... Read More

Kështu mund ta dalloni gripin dimëror nga COVID-19

20/08/2020

Kur të vijë sezoni i gripit, do të jetë më e vështirë se zakonisht të përcaktoni nëse jeni i sëmurë nga gripi ose Covid-19, sepse ... Read More

Arsyeja pse jemi më të sëmurë gjatë ditëve të ftohta

19/11/2019

Me ardhjen e dimrit, rreziku për t’u sëmurë rritet. Edhe pse moti i ftohtë, në vetvete, nuk shkakton ftohje ose grip, viruset mbijetojnë më gjatë ... Read More

10 shenjat që trupi ju dërgon kur keni tepër stres

13/11/2019

Secili nga ne ndjehet ndonjëherë i sëmurë. Por nëse diçka po përsëritet që sa kohë, atëherë duhet ta merrni më seriozisht shëndetin tuaj. Ndoshta e ... Read More

Testi 30 sekondësh që tregon a jeni të shëndetshëm

05/11/2019

Rreziku për t’u sëmurë rritet shumë përderisa plakemi dhe sistemi ynë imun bëhet më i dobët, thuhet sipas mjekëve. Përderisa rekomandohet të bëni një kontroll ... Read More

Mendonte se kishte gurë në veshka, por lind trinjakë

19/08/2019

Mendonte se ishte e sëmurë, por në fakt nuk e dinte që do të sillte në jetë fëmijë të tjerë. Ky është rasti i një ... Read More

E dhimbshme: Mjekët vendosin që 5-vjeçarja në koma nuk duhet të jetojë

22/07/2019

Prindërit e një 5-vjeçareje, e cila është e sëmurë rëndë kanë nisur një betejë ligjore, pasi mjekët vendosën se ajo nuk duhet të jetojë. Tafida ... Read More

Milot Rashica bën gjestin e madh, dhuron kaq para për shërimin e një fëmije

26/06/2019

11:15 | 06/26/2019 Labinot Tahiri ka marrë iniciativë për t'i ndihmuar një fëmije të sëmurë për t'i grumbulluar paratë për operim. Labinot Tahiri njihet për ... Read More

Të shtunën do të votojnë 3.539 persona të sëmurë dhe të pafuqishëm dhe 1.640 të burgosur

17/04/2019

Alsat 2019-04-17T19:31:32+02:00 Nga gjithsej 3.819 kërkesa të pranuara për persona të sëmurë dhe të pafuqishëm për votim të shtunën, 3.539 janë pranuar, ndërsa janë refuzuar ... Read More

Çdo i dhjeti fëmijë ka astmë, shkaktar është trafiku i dendur

12/04/2019

Gati 80 për qind e fëmijëve të sëmurë nga ndonjë formë e rëndë e astmës jetojnë 75 metra larg nga nyjat rrugore, ndërsa për shkak ... Read More

E dini sa ditë fëmija duhet të mungojë nga shkolla kur ka grip, fruth apo diarre?

23/03/2019

Fëmijën e sëmurë nuk duhet çuar në shkollë apo kopsht në ditë të caktuara Kur sëmuret fëmija, mendimi i parë i prindërve është që patjetër ... Read More