Tag: ndotja

Studim i ri global: Depresioni dhe vetëvrasja pasojë e ndotjes së ajrit

22/12/2019

Studimi i ri global tregon se ndotja e ajrit lidhet me depresionin dhe vrasjen.Njerëzit që jetojnë në një vend me ndotje të lartë të ajrit ... Read More

Ndotja e ajrit ndikon te truri, këto janë rreziqet tjera

18/12/2019

Ndotja e ajrit dhe ndotësit që gjenden në të mund të shkaktojnë ndryshime në tru, të cilat janë të ngjashme me Alzheimerin, por gjithashtu mund ... Read More

​Lopë në vend të pushuesve!

25/06/2019

Një nga sfidat më të mëdha të shekullit XXI është ndotja e globit nga mbetjet plastike, sa që rëndom përdoret termi plastik-planet. Në plazhin e ... Read More

Niveli i ajrit të ndotur po vazhdon të jetë në përmasa shqetësuese në Prishtinë

19/01/2019

Ndotja e ajrit në Prishtinë, sot ka arritur përsëri në shifra alarmante. Sipas matjeve të fundit të cilësisë së ajrit nga matësit e Ambasadës Amerikane ... Read More

Ndotja në nivel aq të lartë sa “dikush” rrëzon edhe aplikacionin për matjen e saj

18/01/2019

Ndotja në nivel aq të lartë sa “dikush” rrëzon edhe aplikacionin për matjen e saj Ndotja në shkup shënon nivele rekord. Por të kërkosh në ... Read More

Rritet niveli i ndotjes në Prishtinë

17/01/2019

Ndotja e ajrit në Prishtinë, sot ka arritur përsëri në shifra alarmante. Në matjen e fundit që janë regjistruar nga matësi i Ambasadës Amerikane në ... Read More

Makraduli: Plani kundër ndotjes do të japë rezultate

06/12/2018

6 Dhjetor 2018 / 15:41 Ndonëse ndotja e ajrit është problem i cili kërkon zgjidhje urgjente, qeveria në bashkëpunim me partnerët ndërkombëtarë ka hartuar plan ... Read More

Fakte shokuese rreth ndotjes së ajrit

24/09/2018

24 Shtator 2018 / 10:39 Sipas një raporti të fundit të Bankës Botërore, ndotja e ajrit vret miliona njerëz çdo vit. Ky raport i hartuar ... Read More