Tag: hulumtuesit

A është i lidhur përdorimi i kanabisit me kancerin

10/12/2019

Derisa përdorimi i marijuanës është duke u rritur në ShBA, hulumtuesit janë duke bërë kërkime nëse kjo substancë është e lidhur me rritjen e rrezikut ... Read More

Shkencëtarët kanë gjetur diçka të çuditshme në eshtrat e të rinjve

20/11/2019

Hulumtuesit kanë gjetur në Universitetin e Australisë se të rinjtë kryesisht nga mosha 18-30 vjeç, janë duke e zhvilluar një rritje të çuditshme në anën ... Read More

Testi revolucionar që do të shpëtoj shumë fëmijë nga sëmundjet vdekjeprurëse

06/11/2019

Hulumtuesit kanë filluar të krijojnë një test të AND-së, i cili do të bëhet tek foshnjat ende të pa lindura dhe do të parandaloj një ... Read More

Trajtimi i ri që do ofrojë shpresë për pacientët me ekzemë

24/10/2019

Hulumtuesit gjetën se terapisë, e cila gjendet në fazat preliminare,  iu deshën një muaj për të arritur efektin pozitiv, transmeton lajmi.net. Studiuesit tani po planifikojnë ... Read More

A e keni ditur që disa peshq ndryshojnë gjininë për shkak të stresit?

23/09/2019

Hulumtuesit nga Zelanda e Re kanë ofruar pikëpamjen e parë të hollësishme mbi mekanizmin molekular i cili disa llojeve të peshqve ua mundëson ndërrimin e ... Read More

Nivei i lartë i testosteronit nuk është i lidhur me autizmin

04/09/2019

Hulumtuesit tanimë e kanë aprovuar, që autizmi i prekë më shumë meshkujt sesa femrat. Në fakt sipas statistikave, djemtë janë 4 herë më shumë të ... Read More

Konsumimi i më shumë se dy vezëve në ditë është vdekjeprurës për zemrën

30/08/2019

Adhurues të vezëve merrni shënim: hulumtuesit kanë paralajmëruar se konsumimi i më shumë se dy vezëve në ditë mund ta rritë rrezikun e vdekjes dhe ... Read More

Shkencëtarët zhvillojnë testin e gjakut që mund të parashikojë nëse do vdisni brenda 10 viteve

21/08/2019

Hulumtuesit kanë zhvilluar një test të gjakut që mund të zbulojë shancet e juaja për vdekje brenda dhjetë viteve të ardhshme.Shkencëtarët në Gjermani zbuluan 14 ... Read More

Femrat që konsumojnë mish të kuq janë 23% më të rrezikuara nga kanceri i gjirit

12/08/2019

Hulumtuesit në studimin e fundit kanë përdorur informacione të 40.000 grave dhe pas analizave kanë ardhur në përfundim se konsumimi i mishit të kuq rrit ... Read More

Deri në 2050 gjysma e popullsisë botërore do të preket nga miopia

29/05/2019

Hulumtuesit në Institutin e Vizionit të Brian Holden në Sydney, Australi kanë analizuar të gjitha rezultatet që kanë dalë nga plot 145 studime, që prej ... Read More

Mos u frikësoni, por ekziston një rrezik mes kafesë dhe kancerit të mushkërive

15/04/2019

Hulumtuesit kanë studiuar shumë kohë për të përcaktuar nëse ekziston një lidhje midis konsumit të kafesë dhe kancerit, por kanë pasur probleme në nxjerrjen e ... Read More

A po i bëjnë analgjetikët njerëzit më të pandjeshëm?

15/04/2019

Duke ndjekur studimet e mëparshme, hulumtuesit edhe një herë kanë hulumtuar mbi çështjen se a po ndikon acetaminofeni në psiqikën tonë. Këtë herë, fokusi më ... Read More