Tag: Ecja

Përfitimet shëndetësore të ecjes në kohën e dimrit

29/12/2019

A keni menduar ndonjëherë se çfarë dobie ka ecja në temperaturat e ulëta të dimrit? Më poshtë keni 3 përfitime të kësaj pyetje.Rrezet e diellit ... Read More

Arsyet pse rekomandohet të ecet në mbrëmje

30/06/2019

Ecja gjithmonë është cilësuar si një proces i rëndësishëm në shëndetin e secilit. Studime të ndryshme tregojnë se nëse ky aktivitet bëhet në mbrëmje mund ... Read More

Ecja, sekreti i të qëndruarit në formë

29/05/2019

Ecja është sekreti për të qëndruar në formë edhe pa pasur prirje të veçanta atletike.Ju nuk keni nevojë të jeni të rinj për të ecur ... Read More

Ecja, sa hapa duhet të bëjmë në ditë?

26/05/2019

Ecja është sekreti për të qëndruar në formë edhe pa pasur prirje të veçantë atletike Ju nuk keni nevojë të jeni të rinj për të ... Read More

Sot, ecja “Dhëmbë të shëndoshë, fëmijë të lumtur”

31/03/2019

Nën kujdesin e ambasadorëve të projektit “Dhëmbë të shëndoshë, fëmijë të lumtur“, sot realizohet ecja e pestë me radhë që ka për qëllim informimin e ... Read More

Mjafton të ecni më pak se 30 minuta në ditë për t’i shmangur sëmundjet vdekjeprurëse

22/03/2019

Ecja për më pak se 30 minuta në ditë ndihmon në parandalimin e sëmundjeve vdekjeprurëse si kanceri dhe sëmundjet e zemrës, dhe rrjedhimisht e redukton ... Read More

Doktorët shpjegojnë se si hiking-u e ndryshon trurin tonë

01/03/2019

Përderisa është fakt i qartë se ecja nëpër pyje apo pushtimi i majave të malit jua pastron mendjen, trupin dhe shpirtin, tani shkenca ka zbuluar ... Read More

Ushtrimet fizike i përmirësojnë aftësitë e mendimit edhe te të rinjtë e moshës 20-vjeçare

01/02/2019

Ushtrimet e rregullta aerobike, si ecja, çiklizmi apo ngjitja e shkallëve mund t’ua përmirësojnë aftësitë e mendimit jo vetëm të moshuarve, por edhe të rinjve. ... Read More

Ekspedita në majën e Lubotenit, Qëndrim Sopi rrëfen për vështirësitë e bjeshkatarisë

16/01/2019

Ai për çdo ditë merr nga një rrugë. Ecja nëpër  male e bjeshkë, i është bërë rutinë. Në moshën  gjashtë vjeçare, kishte pasur ekspeditën e ... Read More