Studim: Meshkujt me mjekër pëlqehen më shumë

Ky ishte përfundimi i një studimi të udhëhequr nga Barnaby Dixson dhe të publikuar në Gazetën e biologjisë evolucionare.

Hulumtimi përcaktonte se meshkujt me mjekër konsiderohen nga femrat si partner më të besueshëm sesa meshkujt e tjerë.

Pse ndodh kjo ?

Duket se mjekra ndryshon formën e fytyrës, dhe gratë janë të prirura nga natyra të pëlqejnë një pamje burrërore dhe mjekra është karakteristika që simbolizon fuqinë dhe forcën. Ketu shtojmë dhe faktin se qimet e fytyrës tregojnë nivel të lartë të testosteroneve dhe ky hormone lidhet me pjekurinë.

Nga 8,520 gra të pyetura, 8,520 gra (të gjitha prej tyre) treguan të njëjtat shije për meshkujt me mjekër.

TAGS