Si dukej toka dhe kontinentet e saj disa milionë vite më parë

Si dukej toka dhe kontinentet e saj disa milionë vite më parë

Shkencëtarët kanë përdorur teknologjitë më të fundit në përpjekje për të zbuluar pamjen e tokës milliona vjet më parë.

Kërkuesit për dekada të tëra kanë besuar se të gjitha kontinetet ishin të bashkuara me njërin-tjetrin duke krijuar një superkontinet, Pangean.

Disa gjeologë besojnë se para Pangeas, kontinentet kanë qenë të ndarë dhe u bashkuan sërish.

Një grup shkencëtarësh kanë analizuar përbërjen e shkëmbinjve në mbarë botën, për të parë lëvizjen e pllakave tektonike gjatë gjithë historisë së planetit tonë.

Ata tashmë kanë krijuar një model, duke shkuar pas në kohë më shumë se 500 milion vjet.

TAGS