Shkencëtarët zbulojnë se cilat vite të jetës janë më të mirat

Shkencëtarët zbulojnë se cilat vite të jetës janë më të mirat

Duke u përpjekur të ndalojnë plakjen, shkencëtarët po përpiqen të përcaktojnë se cilat vite janë më të mirat në jetën e njerëzve, por tani për tani, ata nuk kanë sukses.

Koha më e mirë për martesë është rreth moshës 30-vjeçare, ata që duan fëmijë duhet të merren me të para moshës 32-vjeçare, vendimet financiare merren më së miri rreth moshës 50-vjeçare, dhe viti më i mirë për të përdorur telefon mobil është 12-vjeç, tregojnë studime të shumta.

Jay Olshansky, profesor në Universitetin e Illinois në Shkollën e Shëndetit Publik të Çikagos, po eksploron se si të ngadalësojë procesin e plakjes duke ekzaminuar faktorë të ndryshëm, siç është gjenetika e jetëgjatësisë, shkruan ‘The Wall Street Journal Online’.

”Nëse ekziston një pilulë që mund të ndalojë plakjen biologjike, në cilën pikë duhet të merret?”, thotë Olsanski.

Studiuesit si Olshansky kërkojnë të kuptojnë misterin e jetëgjatësisë dhe institucionet që vlerësohen më të mirat për vite dhe pse.

Ata matin nivelet e frikës dhe stresit në periudha të ndryshme të jetës, si dhe nivele të kënaqësisë në mosha të caktuara.Një studim zbuloi se vitet më të mira për martesë janë 28-32 vjeç, dhe nëse doni fëmijë, është më mirë, sipas Kolegjit Amerikan të Obstetërve dhe Gjinekologëve, të fillojnë përpara moshës 32-vjeçare.

TAGS